El nostre penúltim dia servia per tancar el "Golden Circle", amb la visita al Parc Nacional de Thingvellir. Després del "tute" dels últims dies, ens preníem anb calma el llevar-nos i gaudíem de l'esmorzar que per sorpresa descobríem ens entrava a l'allotjament.
Thingvellir és famós per les fisures formades per la separació de les plaques tectòniques d'Europa i Amèrica i que en aquesta part conflueixen a Islàndia. Amb un ritme de separació de 3mm any, una esquerda prominent que en darrers 10.000 anys s'ha obert 70m i enfonsat 40m en el costat europeu domina els voltants dels centres d'informació. Es pot fer un trekking seguint l'esquerda, i arribar a la cascada d'Oxararfoss i posteriorment a la piscina de Drekkinggarhylur (on ofegaven culpables de crims seriosos) i després a Lögberg, primer parlament (a l'aire lliure) constituit a l'any 1930. Per qui vulgui caminar més, o no tornar pel mateix lloc o per la carretera, es pot completar un triangle amb dos costats de 2,3 km per veure la granja deserta de Skogarkot, amb algunes petites falles pel camí. Això sí, la granja són 4 pedres i no hi ha res a veure més que una vista al llac que també es pot obtenie des de la carretera i el camí és monòton, per tant és completament prescindible per qui per exemple faci el Cercle d'Or en un dia. Abans de fer-ho, ens acostàvem també a la falla de Silfra que comunica amb aigua al llac del parc. És famosa per les activitats de snorkel i submarinisme amb tratge sec que s'hi fa, però després d'escoltar un briefing breu decidíem que el preu era excessiu (130e snorkel de 40min, 300e scuba) - de totes maneres això és personal i segur ès una activitat a recordar.
La bona sort que ens acompanya el viatge feia que a l'acabar el trekking comencés a ploure, però tinguessim una única taula de picnic coberta lliure al costat del cotxe on començar a liquidar els queviures comprats al super.
Aquesta sort però ens abandonava en els plans improvisats de la tarda. La planta geotèrmica de Nesjavellir, amb el centre de visites tancat. La cova Arnarker en el llac de lava de Leitarhraun, prop del poble portuari de Thorlákshöfn encara l'estem buscant... Només el curiós poble de Hveragerdi, enmig d'una zona geotèrmica i nombroses curiositats que un es troba donant-hi una volta, salvaven en part la tarda (tot i maleint no haver arribat a temps a fer un banyet al parc geotermal del centre del poble, tenia bona pinta per una entrada de només 300kr, però tanca a les 18h).
0 comentaris:
Deixa el teu comentari