16 de desembre 2012

El hobbit, un viaje inesperado

El hobbit, un viaje inesperado, és la primera pel.lícula de la nova trilogia que Peter Jackson dirigeix sobre el món de la Terra Mitjana, concebut i llegit per milions de lectors en les fabuloses novel.les de J.R.R. Tolkien.
Desgraciadament al nostre país no ha arribat cap copia de la versió 3D en versió original, la qual cosa ha impedit que un servidor hagi pogut comprobar l'última tecnologia 3D Digital amb la qual ha sigut rodada aquesta obra.
El Hobbit manté el nivell de la trilogia del Senyor dels anells: posada en escena espectacular, amb grans efectes especials i una recreació fantàstica d'aquest món imaginari, amb els seus paisatges i les seves races. Música èpica heredada de la primera saga per acompanyar les escenes i breus cameos de personatges cèlebres d'aquesta per reforçar el vincle amb l'espectador: el vell Bilbo i Frodo, Saruman, abans de convertir-se al costat fosc, Galadriel, Elrond... Un producte que no enganya i que sap molt bé a qui va dirigit, amb un toc un tant més infantil a l'igual com passa en el llibre.
El Hobbit comença en l'últim dia de Bilbo Bolsón a la Comarca, en els moments previs a la seva festa de comiat vista en El retorn del rei. Un flashback ens porta ben aviat cap a la història que realment es vol explicar, 60 anys abans, quan un jove Bilbo es troba ben aviat rodejat de 12 nans i el mag Gandalf. Amb molta més lentitud del què l'espectador probablement voldria, la companyia partirà amb la missió de tornar a Thrain, príncep nan, i la seva gent l'antic regne sota la muntanya i les riqueses d'Erebor, actualment en possessió del drac Smaug. Pel camí, orcs i trasgos s'interposaran en aquesta primera entrega de l'aventura.
Concebuda originalment com a entrega en dues parts, finalment els productors van decidir allargar-ho a tres, una idea difícilment comprensible fora de l'avaricia comercial. Si tres llibres considerables es van resumir en 3 pel.lícules, costa entendre com en poder sortir tres igual de llargues (en la versió normal, imagino que aquí no hi haurà versions exteses de DVD) d'un curt llibre de conte. El resultat? Sota una magnífica producció, escenes excessivament llargues d'interés relatiu... Com a exemple clarificador, fins ben passats els tres quarts d'hora la companyia no surt de casa de Bilbo. 
Malgrat això, El hobbit és de visualització obligada a tots els fans del món Tolkien o de la primera saga de pel.lícules, amb un resultat que serà l'esperat per a tota aquesta gent. Qui no hagi llegit el llibre, haurà d'esperar fins a 2014 per conèixer com acaben les aventures de Bilbo Bolsón, després de les estrenes de La desolació de Smaug (2013) i Partida i retorn (2014).

0 comentaris: