29 de juliol 2009

LOL (Laughing out loud)

Malgrat el títol anglosaxó, LOL és una comèdia adolescent francesa que arriba per refrescar una mica la normalment ensopida cartellera estiuenca de la nostra ciutat. Bé, comèdia adolescent no seria la definició més exacta, més aviat comèdia sobre adolescents. No es tracta doncs d'una American Pie a la francesa, sinó com explica la directora Lisa Azuelos, una història explicada per una mare i basada en la seva experiència real. Sense arribar a les exageracions hil.larants, la pel.lícula sí sap trobar escenes divertides de situacions típiques de la sempre difícil etapa de l'adolescència. Sense tabús ni complicacions innecesàries, Azuelos sap retratar perfectament les noves generacions del msn, l'ipod, els mòvils i el portàtil que encara agreugen més la típica falta de comunicació entre pares i adolescents, a l'hora que reflexa els problemes eterns associats, els primers amors, l'inici al sexe, els estudis, les drogues... Pels què hagin viscut experiències en països de parla anglesa per aprendre l'idioma, també hi ha la part que ho recorda, en aquest cas recorrent això sí a situacions bastant més surralistes.
Amb un planter d'actors novells, Sophie Marceau posa la cara coneguda a la producció, en el paper d'una mare que intenta educar la maduresa de l'adult, a l'hora que els maldecaps de la seva vida personal li porten a situacions adolescents que dificulten la seva autoritat materna. En tot cas forma una excel.lent parella amb la jove Christa Teret que interpreta el paper de Lola, la seva filla, coneguda com a Lol en el seu cercle d'amistat.
Una més que acceptable comèdia francesa sobre un tema universal, que rememorarà vells temps als què ja hem passat aquella etapa i malgrat els bons records s'alegrarà d'haver-la passat definitivament.

0 comentaris: