09 de juliol 2009

Vacaciones de Ferragosto

Vacaciones de Ferragosto és la típica pel.lícula que un crític amb excessives ganes de donar-se-les d'indie pot espatllar al possible espectador. Dirigida i escrita per Gianni di Gregorio (guionista de Gomorra) i avalada per premis d'òpera primes en alguns festivals internacionals, la pel.lícula no és com alguns intenten vendre una brillant comèdia realista italiana d'obligada visualització.
Història basada en una anècdota personal del director que no es va arribar a produir, Vacaciones de ferragosto és una comedieta per passar l'estona, probablement molt millor en algun cinema a la fresca gratuït d'aquest estiu que pagant entrada en una sala de cinema.
Gianni és un home solter que viu amb la seva mare vidua, que degut els deutes acumulats, es veu mig obligat a acceptar acollir a casa seva a la mare de d'administrador de la comunitat durant la festivitat de Ferragosto. La mare s'acaba convertint en un pack de mare i tieta, a les quals se'ls hi acaba unint a mare del seu amic i metge de família. Rodejat amb tanta jubilada, Gianni se les veurà per tenir-les a totes contentes.
Sense ser una gran història, el cert és que hi havia bastant més potencial per fer-ne una bona comèdia, però el director sembla quedar-se a mig camí buscant una realitat excessiva en aquest gènere. Com ell mateix diu, buscava reflexionar sobre què hauria passat si fa uns anys li hagués passat el mateix que el Gianni de la pel.lícula, però tanta realitat no troba probablement l'atractiu de l'espectador, exceptuant potser el d'edats octogenàries (sense intenció de faltar al respecte) que es pugui sentir identificat amb els protagonistes.
En tot cas, qualsevol intent de veure-la ha d'anar acompanyat de la seva versió original, doncs gran part de l'atractiu de la pel.lícula rau amb la gràcia de l'expressivitat i accent de la llengua italiana.

0 comentaris: