08 de març 2010

Què bonica és la neu en aquest país

M'hauria agradat haver vist la neu tal com surt en aquesta foto, amb el blanc a la vora d'un mar encabritat. Podia haver estat això ahir diumenge i probablement l'hauria disfrutat més. El paisatge a SEAT recordava a Ingolstadt, desgraciadament sense càmera per immortalitzar-ho. Tornar a treure un pam de neu d'un cotxe tapat per ella, no m'esperava tornar-ho a fer en aquestes latituds, i fins i tot feia gràcia recordar-ho.
Però passats aquests breus moments, la crua realitat ha fet acte de presència, pels què necessiten agafar transport per fer vida normal, una nevada és això:
Dues hores per aconseguir sortir del polígon de SEAT, tots sortint encara més a la mateixa hora que normalment, suposo que el merder dels mossos obligant a posar cadenes als què anaven direcció Igualada, algun que altre camió imprudent que l'haurà liat en alguna rotonda... El cas és que després de donar la volta del camí habitual i avançar a pas de tortuga per l'alternatiu, finalment empalmava amb l'autovia, desapareixent els fantasmes de la pernoctació en l'oficina.
Sorprenentment el Martorell-Barcelona ha estat ràpid (meny de mitja hora). Tothom a pas de tortuga però per una vegada pel carril de la dreta, així que alguns pocs podíem circular tranquilament per un desert carril de l'esquerre amb neu suficientment xafada i no gelada per circular sense cadenes a 80-90.
Primera broma de la nit: senyal de la bifurcació Diagonal-Cinturó Litoral amb 9 i 8 minuts com un dia normal!! Clar, sobretot la Diagonal que ja estava col.lapsada a la mateixa A2 (previsible amb la Ronda de Dalt tallada). Canvi de rumb: direcció Gran Via. Tràfic fluid fins arribar al creuament, aix, perquè no he seguit allà, la bombeta Zona Franca se m'ha iluminat i no sé si amb massa èxit. Mitja hora en una rotonda (perquè la gent col.lapsa les carreteres?? perquè no deixar passar la gent en comptes de tallar el pas i empitjorar la situació??), amb un intent fallit de sortida (sense sortida) cap a Can Tunis. Passat l'embús, tram comfortable pel port i Zona Franca, fins arribar al Passeig de la Zona Franca. Mitja hora en les immediacions de Plaça Cerdà, per descobrir que la Ronda del Mig estava tallada per la neu, clar, només és un tunel. Després m'informaven que era pels problemes dels conductors en les sortides del nord de la ciutat, però què tal permetre el pas fins on es pot, especialment deixar passar les vies de Badal que tallen la ciutat pel mig?? Com la Gran Via estava obviament col.lapsada, enèssim pla B, asquest sí amb èxit. Desviació cap a Montjuïc fins a buscar un carrer que creués la Gran Via, em portés a la Bordeta i d'allà finalment a Carretera de Sants i ja sí Rambla del Brasil per dalt fins a casa.
16.36 fitxava de sortida a SEAT. 20.45 obria el pany de casa. Tot per una mica de neu per una vegada anunciada. Entenc que no estem tan preparats com els nòrdics, però tan poc??

0 comentaris: