21 de gener 2013

Una pistola en cada mano

Fidel al seu gènere realista i la seva predilecció per la classe mitjana, arriba la nova pel.lícula de Cesc Gay, centrada en aquest cas en el gènere masculí, enfocat especialment cap a la  generació de la quarentena d'edat (però extrapolable a d'altres), i en la seva confusió davant del nou rol que els hi toca assumir en una societat moderna on la dona ha anat guanyant molt més protagonisme.
Les històries de 8 homes amb problemes en les seves relacions de parella, tots ells marcats per un mateix patró, probablement massa carregat de tòpics. A través de trobades més o menys casuals que deriven en converses tranquiles i serenes (tirant a irreals però que marquen l'estil original de com mostrar la realitat), l'espectador descobrirà les penúries d'aquests protagonistes perduts davant d'una realitat molt diferent a la què s'havien imaginat en la seva joventut. Alguns s'enfrontaran dialectalment a unes dones que els passaran per sobre, amb molta més personalitat, sense que això impliqui respostes airades o drames que podrien implicar les situacions.
Una pistola en cada mano no està al nivell de En la ciudad, amb un guió un tant previsible en situacions on sembla que el director pretén buscar una intriga inexistent. Manté això sí l'excel.lència tècnica habitual i sobretot compta amb un increïble elenc d'actors, que amb les seves magnífiques interpretacions salven un projecte per a no defraudar als seguidors del director barceloní i les seves històries d'urbanistes barcelonins. 

0 comentaris: