02 de març 2007

Chinatown (1974)

Una de les obres referents dintre de la filmografia del conegut directot Roman Polanski (Repulsion, Macbeth, El pianista, Oliver Twist), Chinatown és també un exponent del millor cinema dels 70.
El detectiu privat Jake Gittes és contractat un dia per la dona d'un important enginyer municipal per descobrir si aquest és infidel. Aquest cas aparentment trivial portarà per al nostre detectiu protagonista a un enrevessada trama mafiosa en la qual decideix entrar per orgull i que acabarà destapant un cas de corrupció per fer-se amb el control de l'aigua de L.A. i de corrupció municipal.
Avui en dia acostumats a obres amb conspiracions contra la seguretat nacional o mundial, pot semblar la trama una mica descafeinada, però el guió d'aquest thriller noir manté realment l'expectació de l'espectador fins a un final també desconcertant.
A part del guió, l'estil misteriós que desprenen els personatges i de la filmació típica de l'època, és sens dubte destacable l'actuació dels protagonistes, John Huston, Faye Dunaway i per damunt de tots l'excel.lent Jack Nicholson, que com en tantes d'altres obres, dóna la sensació de què el personatge ha estat fet a la seva mida.
Una obra imprescindible per qualsevol amant del cinema.

0 comentaris: