10 d’agost 2010

Batejat en el Mar Roig

Despres de despedir-nos de les nostres paisanes en el desert, aquest mati posavem rumb ben aviat cap a Aqaba, unica poblacio costera de Jordania, en el golf del Mar Roig. Aqaba es una ciutat amb un regim especial, lliure d'impostos, amb botigues de licors (veure una cervesa amb alcohol a Jordania esta sent fins al moment impossible) i marcada pel poder que dona el seu estat de monopoli portuari. L'arribada des de l'autopista a Aqaba impressiona perque les costes que un contempla a simple vista pertanyen a 4 paisos diferents (Egipte, Israel, Jordania i Arabia Saudi), trencaclosques complex fruit d'anys de guerres i negociacions.
Aqaba ha sabut tambe mica en mica guanyar-se el turisme, no tan atret per l'encant de la ciutat o de les seves platges (que de totes maneres son les millors que hem vist amb diferencia, sobretot si un baixa 10 km cap a la South Coast), sino per les possibilitats de fer snorkel i submarinisme.
Aconsellats per l'hotel on ens allotgem aquesta nit, ens dirigim al centre internacional de scuba diving, on rapidament ens convencen per afegir a l'experiencia del snorkel, la del bateig de submarinisme, amb l'alicient de fer-lo en unes aigues amb corall i peixos. Com el curs de submarinisme es l'eterna activitat pendent, accepto l'oferta a la que s'afegeixen els Sa, qui son els primers en tenir l'experiencia. A mi em toca una estona mes tard (cada monitor s'encarrega de dues persones), amb un tucai com a company de baixada.
Tot i que sabia que m'agradaria, un cert respecte m'inspirava el submarinisme per la meva poca capacitat pulmonar i la por a sentir-me malament sota l'aigua. Finalment pero el que m'ha costat mes ha estat posar-me els peus d'anec entre tanta pedra d'entrada i corrents forca importants... Perque un cop sota l'aigua, rapidament he superat els problemes inicials per controlar el regulador de pressio i he acabat fent una immersio en tota regla veient la flora i fauna maritima, amb la comoditat de no estar pujant continuament a buscar aire. 45 minuts fascinants que acaben amb les felicitacions finals del monitor i el company (que era la seva tercera immersio i tenia por que com a novell li xafes l'experiencia amb continus problemes o consumint l'aire abans del que tocava). Pero sobretot 45 minuts que obren les ganes de realitzar el curs complet a la tornada a Barcelona per poder-me unir a la cada cop mes amplia colla de submarinistes del grup.
Acabada l'experiencia, el sol cremant (recordant sensacions de Damasc) ens aconsella tornar a Aqaba per dinar i fer la migdiada, abans de tornar a la platja ja per veure la caiguda de sol.
Dema toca tornar a pujar amb el cotxe cap a Amman, capital jordana on farem l'ultima nit abans de creuar a territori israelia ocupat. Pel cami una nova experiencia ens espera: el bany en el Mar Mort...

2 comentaris:

xerop ha dit...

Enveeeeeeeja... ;)

Si la primera presa de contacte ha estat bona, ara sí que sí: OWD així que puguis i a 'divejar'! Abraçada per a tots!!

Fonsay ha dit...

me alegro que te haya gustado la inmersión. Pero no esperes encontrar lo mismo en la Costa Brava que en el Mar Rojo, einnnn ??? a ver si te vas a desanimar ! Si quieres sacarte el PADI Open Water, ya hablaremos porque conozco uno de SEAT que es instructor: Luca Munari de Seg. pasiva.

Viel Spasss !!!