08 d’agost 2010

Petra: una de les set maravelles del mon modern

Just a perfect day... Mentre prenia el sol i em banyava a la magnifica piscina del recomenable hotel Al-Anbat I aquesta tarda, les lletres de la canco de Lou Reed em venien al cap. I es que el dia d'avui ha estat el dia perfecte d'unes vacances d'estiu, amb la dosi suficent de cultura, esport i relax.
A les 8 ens llevavem i aprofitavem (jo encara menys que els companys...) el buffet d'esmorzar de l'hotel per plantar-nos aviat a l'entrada de Petra, recentment elegida una de les set maravelles del mon modern (la qual cosa ha representat una pujada de preu de 21 JD a 33 JD-37 euros, 50 JD a partir de l'octubre...). Pero certament val pena, Petra es la primera de les set maravelles que he pogut visitar i l'experiencia ha resultat fascinant, aixo si, excepte si es vol fer l'experiencia nocturna (nomes possible de dilluns a dimecres i per tant fora el nostre abast), amb el pase d'un dia es mes que suficient.
Les primeres tombes excavades sobre la pedra apareixen ben aviat en el cami inicial que porta al tunel construit per controlar les inundacions de la zona i que mostren les capacitats enginyerils dels nabateans, imperi que va controlar les rutes de comerc en caravana de l'orient mitja entre els segles III aC i XI dC. A partir d'aqui comenca l'espectacular gorja de 2 kms, l'ombra de la qual s'agraeix infinitament fins a arribar a la vista mes tipica i fascinant de Petra, the Treasury, on una immensa facana de 40 m d'alt esculpida en la pedra dona entrada a una important tomba en honor d'un dels seus reis. Pero Petra es mes que aixo, i el visitant pot seguir caminant pel cami principal, veient les antigues vivendes, el teatre principal, algunes restes de temples i algunes tombes reials mes, transportan-se en el temps i imaginant la vida que hi havia d'haver en aquella ciutat amb caravanes de camells creuant-la i fent negocis.
Pero per acabar de viure una experiencia inoblidable val la pena suar la cansalada (especialment en aquesta epoca) i fer les dues grans ascensions de la zona. La primera, als altars dels sacrificis, amb unes escales que comencen poc abans de l'amfiteatre, i des del cim dels quals s'obtenen espectaculars vistes a tot el complex. La segona, molt mes dura, porta al monestir d'Ad-Deir, que probablement sigui encara mes espectacular que l'entrada de Petra. A mes, des dels cims del voltant es poden contemplar vistes maravelloses als deserts i muntanyes dels voltants, riques en diferents colors de roca.
Tot plegat ens ocupava de 9 a 15.30, i contents per l'operacio bikini que haviem realitzat, tornavem a l'hotel on aquesta tarda si, ens esperava una merescuda sessio de piscina i tumbona.

5 comentaris:

Fonsay ha dit...

Fotos fotos fotooos !!

sukkus ha dit...

a la vuelta ;)

Unknown ha dit...

una por post, oder ?
si narras muy bien, pero ya sabes... una foto vale más que...

sukkus ha dit...

lo dicho, a la vuelta, me equivoque de cable y los ordenadores aqui no leen sd cars :)

Unknown ha dit...

llàstima !!