16 d’agost 2010

Tel Aviv: el punt i final al viatge

Amb una lleugera ressaca del dia anterior, ahir ens llevavem per agafar l'autobus de linia que ens portava a Tel Aviv, capital de l'estat hebreu, el major alicient de la qual son les seves platges. No es que siguin espectaculars, pero com a minim tenen el concepte nostre de platja, amb xiringuitos on prendre alguna cosa i dones que es banyen amb bikini en comptes de burkha. Aixi que despres de deixar les coses a casa de la couch surfer que m'acull aquestes dues nits, passavem tota la tarda prenent el sol i agafant les ones a la platja mes al sud de Tel Aviv. Be, en el poc tros de platja on teoria un es pot banyar, ja que malgrat comptar amb 5 socorristes en una caseta treta de Santa Monica, aquests nomes es fan responsables de la gent que es banya en els pocs metres que queden davant seu marcats per banderoles (i no paren de donar el conyas amb l'altaveu a la gent que es surt dels limits marcarts). Despres d'un dia de complet relax, al capvespre donavem una volta pel passeig maritim que bordeja totes les platges. A la tornada passavem per Old Jaffa, el centre del poblet annex a Tel Aviv, on en realitat estic allotjat, i que en certa manera recorda al centre de Sitgesm salvant les distancies. Finalment tornavem a casa per coneixer a l'amfitriona i comprovar que la pobra estava baldada. I es que actualment esta en ple rodatge d'una pel.licula (es directora d'escenografia), la qual cosa implica que porta quasi 20 dies d'horaris matadors. Aixi, que per no donar mes problemes dels necessaris, la vam deixar dormint, mentre ens dirigiem al mercat de Jaffa, on tal i com ens havia dit, nombroses terrasses d'ambient bohemi s'ofereixen per fer un mos i prendre un te. Aixi passavem les hores abans que els germans Sa es dirigissin cap a l'aeroport a la matinada, tramit pel qual em tocara passar a mi aquesta nit i posar aixi punt i final al viatge per l'Orient Mitja.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

En primer lugar quiero felicitarte por tu blog y disculparme por no poder escribir en tu idioma.

También me planteo hacer el viaje Líbano-Siria-Jordania-Israel, pero pensaba que entrar en Israel con el sello de Siria o Líbano me lo impedía. ¿No es así? ¿Te estamparon el sello israelí en el pasaporte o indicaste que te lo pusieran en una hoja aparte?

Un cordial saludo.

RICARDO.

sukkus ha dit...

Hola Ricardo,

no es necesaria ninguna disculpa, cada uno escribe en el idioma que quiere, y por suerte no tengo ningún problema en contestarte en el tuyo (no me importaría que alguien escribiese en chino, pero probablemente no le podría contestar xD)

No hay ningún problema en entrar a Israel con cualquier sello árabe, el problema es hacerlo al revés, es decir ir a Israel y después a alguno de los países vecinos, especialmente Líbano y Siria. Por eso el orden del viaje fue planeado conscientemente.
El único problema, por supuesto, son las preguntas que te harán cuando entres, pero tras armarse de paciencia contestando mil veces que has ido de turismo y soportar algún registro adicional, no hay problema para entrar.

Lo del sello en hoja aparte lo he leído en la guía, pero nosotros no lo necesitábamos... supongo que depende el policía que te toque.

Cualquier otra duda ya sabes

Jordi

Anònim ha dit...

Muchas gracias por tu rápida respuesta, que ha sido muy clarificadora para mí.

Te consultaré si me surge alguna otra duda.

Un abrazo,

RICARDO.