28 d’octubre 2008

EuroCarBody Award 2008

La setmana passada es va celebrar a Bad Nauheim el congrés anual EuroCarBody. Per la gent que treballem en el món de les carrosseries d'automòbils, és el certamen de referència cada any, doncs a part de nombroses xerrades sobre innovacions d'aquest món, cada any es convoca una competició entre noves carrosseries dels diferents fabricants. Cada marca fa una exposició sobre la seva creació i són ells mateixos els què voten i decideixen el guanyador.
Lamentablement un servidor encara no ha pogut participar mai en aquest event, però malgrat això aquest any hi havia un alicient afegit... I és que la nostra petita criatura, l'Audi Q5, participava en el concurs, i ja no com a cotxe complet, sinó a nivell de carrosseria, és a dir, just el treball que he estat desenvolupant els dos últims anys junt amb uns quants companys tant de SEAT com d'Audi. Els rivals, com cada any, molt variats, podent anar des d'un petit Honda Jazz, fins a l'espectacular Ferrari California.
Els diferents fabricants valoren tot un conjunt de factors, des de les caraterístiques pròpies de la carrosseria final, fins a la innovació en temes de materials i processos, passant pel propi procés de desenvolupament.
And the winner is... Audi Q5!!! Els seus punts forts: un compromís punter en la seva categoria entre pes i rigidesa dinàmica, sense oblidar tots els requeriments de seguretat davant de xoc i protecció de vianants, unes formes esportives per ser un tot terreny, una òptima combinació d'acers d'alta resistència i l'utilització de peces amb processos com l'estampació en calent, els Taylor Blank o el Partiell Vergütung. I en la fase de disseny, una modèlica col.laboració estreta entre càlcul i projectes carrosseria per assolir tots els objectius marcats i entre projectes i processos de fàbrica per aconseguir el què ningú es pensava: integrar en l'existent línia de la família Audi B8 (A5, A4 Limo i A4 Avant), no un simple A4 Allroad, sino un veritable SUV que poc s'assembla a la resta de cotxes fabricats en la mateixa línia.
En definitiva un orgull i un reconeixement a tots els què durant els últims tres anys i mig hem estat participant en el seu desenvolupament.

Programa de l'EuroCarBody 2008

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicidades por el premio!
Y por ello, kus, ¿Audi (o Seat) os felicita a los miembros que han participado en la creación de la carrocería de alguna manera (una carta, una cesta, un premio honorífico en la TV, ... )

Anònim ha dit...

Ostia, ahir et vaig felicitar i no es va quedar al comentari, pel que ho torno a dir... felicitats per la part que et toca (que segur que és molta)!

joanda

sukkus ha dit...

La felicitación TT ha llegado sólo via mail del jefe directo de SEAT y del de Audi y hasta aquí se acaba el reconocimiento oficial :)

Pero bueno, lógicamente que Audi gane este premio es también una satisfacción para los seatones que hemos sido responsables de diseño de esta carrocería