12 d’agost 2011

Zanzibar: platges idiliques, turistes i cero festa

Despres de cent quilometres, uns quants controls policials i alguns batxes pel cami, arribavem a Kendwa, desti famos per les full moon partys que monta el ressort Kendwa Rocks. La lentitud en contestar els seus mails per culpa de la falta de connexions en el viatge, feia que la reserva que voliem fer arribes massa tard... i una hora despres d'arribar, trobar allotjament a la platja de Kendwa semblava missio impossible.
Finalment, canviant la idea inicial, pero de moment molt contents, acabavem llogant un apartament en un turo a cinc minuts de la platja, on fins ara hem compartit espais comuns amb una parella hebrea... a l'espera de si algu ocupa la tercera habitacio.
L'ambient inicial de Kendwa ens decebia una mica, especialment el primer raco cent per cent italia a la vora del Mocco Village. Al Kendwa Rocks l'ambient ja es mes internacional i l'hem fet centre neuralgic, malgrat que l'unic a oferir es una platja molt maca i comode per nedar (pero amb bastant turista i moviment de barques) i una barra. L'ambient nocturn: inexistent. Jambiani era una festa en comparacio!! Sembla que la full moon es l'excepcio.
El segon dia, despres d'una sessio de platja entre sol i tempestes, decidim explorar la veina Nungwi, amb una entrada triomfal al poble saltant un pas elevat que no he vist, com si enmig d'una peli d'accio estiguessim. Almenys per una vegada el Suzuki ha mostrat la seva robustesa. Durant els dies hem afegit problemes de bateria (que un autocton va solventar a cops de pedrades contra el contacte) i no disponibilitat de llums. Nungwi es veia mes concorregut (que no massificat), pero enlloc d'una gran platja esta format per caletes entre ressorts i restaurants. Una volta pel lloc, un bon sopar amb una taula al costat de les ones trencant... i una nova esperansa frustrada d'ambient nocturn. L'apalanque i el parellisme seguien sent la tonica dominant, tambe en el prometedor (segons les guies) Cholo's Bar. Una argentina que viu alla ens acaba de trencar tota esperansa. La full moon part sera l'ultim cartutx, just la nit abans de marxar!
El dia d'avui l'hem passat a les platges del nordest a Matenwe, on recuperavem un ambient de vent i marees, pero a l'hora mes idilic i tranquil, amb molt menys turista i mes pescador local. Dia tranquil previ a la traca final del viatge per als propers dies. Dema doble immersio a l'illa de Mnemba, per veure coralls, peixos diversos i amb una mica de sort: taurons (no perillosos). Per la nit, full moon party, que bona o dolenta, sera l'ultima a Zanzibar. I al mati seguent, el llarg viatge de tornada. Kendwa-Stone Town (cotxe) - Dar er Salaam (vaixell) - Barcelona (dos avions). Ens veiem el dia 15 a Barcelona (amb ultimes croniques i seleccio de fotos espectaculars).

0 comentaris: