10 d’agost 2011

Zanzibar: primera parada Stone Town

L'arribada a Stone Town amb el vaixell va ser bastant mes relaxada que el que anunciaven les guies. Sense massa problemes teniem solventat rapidament el taxi i l'allotjament, la qual cosa ens donava tot el dia per visitar amb la calma l'unica ciutat amb una mica d'encant arquitectonic el viatge. Fortament influenciada pel mon arab, el centre de Ciutat de Zanzibar es com un zoco de carrers laberintics en els quals es facil perdre's, pero tampoc cal entrar en panic i contractar un guia, perque es tan petit que finalment sempre s'arriba a algun lloc conegut.
Una de les primeres missions era trobar unes bermudes decents que substituissin el modelet d'emergencia de Pemba. El que semblava una missio senzilla es va complicar sobremanera, doncs enlloc en venien, fins a trobar la tipica tenda pija per guiris que va resultar ser l'unica opcio viable... Passat aixo, a l'hora que caminavem per la capital anaven arreglant temes: treure diners (no hi ha ciaxers enlloc mes de l'illa), tancar el lloguer del cotxe... i planificar una nit que teniem moltes ganes.
Primer contratemps: el Mercurys (Freddy va neixer a ciutat de Zanzibar) estava tancat per reformes dues setmanes, en teoria lloc de referencia nocturn. Segon contratemps: el Dharma Lounge que sortia a la Lonely ens diuen que esta tancat. Per mes inri uns muhaidins ens amenacen si tornem beguts a l'hostal en ple ramadan, sic. Tercer contratemps: arribem al Tatu (lloc que ens recomanen com alternativa) i esta buit buit (be, hi ha un home blanc amb la seva filla blanca i una femina negra sospitosa... que marxen al cap d'una estona). Optimistes de mena, decidim esperar que la festa vingui a nosaltres. En un quart d'hora arriba una parella de sordomuds i el local decideix deleitar-nos amb tot un repertori de musica romantica... Al cap d'una estona arriba tota una familia sencera... Party!!!!! Quan ja desesperavem decidim fer una ultima ronda kamikaze... que te premi. Finalment un grup internacional que treballava fent voluntariat a Dar er Salaam va acabar animant una mica una nit, que va comptar adicionalment amb espectacles de baralles entre prostitutes locals (una d'elles la primera que ens havia semblat i que al cap d'una estona havia tornat amb l'home, suposem despres de deixar la filla dormint) i mafiosos sicilians amb ganes de venjances amoroses.
Al dia seguent, tal com anunciava en l'ultim post, un cotxe ens esperava per anar a explorar les famoses platges de l'illa de Zanzibar.

0 comentaris: