04 de desembre 2005

Saw II


Aquesta setmana s'estrenava la segona part de Saw, pel.lícula de la que vaig parlar fa poc, quan la vaig veure amb DVD. Ganes de veure com continuava, però por també a la típica segona part dolenta, feta només per explotar la primera. Primer perill, el director havia canviat (aquesta és de Darren Lynn Bousman), però almenys es matenia l'altre coguionista (Leigh Whannel). L'esperança, doncs que quan es feia la primera, ja deixava clar que hi havia segona, així que almenys no s'havia de buscar com altres vegades, un motiu absurd per ressucitar una història acabada, però que s'havia d'explotar degut a l'èxit inesperat de la primera.

Aquest cop el nostre amic puzzle és detingut només començar, després d'haver torturat amb un altre dels seus enginys a un pobre delator de la policia. Ben aviat però es trobaran amb una sorpresa. Un grup de gent amb alguna cosa en comú estan tancats en una casa, sota els efectes d'un gas químic que els hi produirà la mort si no s'espavilen a trobar els antídots per la casa, plena de trampes com no i amb les famoses instruccions del ja cèlebre dolent. A dins es troba també el fill d'un dels policies... La pel.lícula és entretinguda, tot i que havent perdut l'efecte sorpresa de la primera, perd emoció en certs moments. El caràcter dels atrapats tampoc ajuda a incrementar-la... De totes maneres, torna el gran mèrit de la primera, i quan un s'espera ja un final mediocre d'una pel.lícula entretinguda, es torna a girar la truita sorprenentment i acaba amb un gran final novament... que ens porta això sí a una tercera part de la saga (la qual cosa serà seguir temptant la imaginació dels creadors, que esperem segueixi tant fructífera com fins ara). Felicitats doncs als creadors d'aquestes produccions de terror i sadisme americà, que han aconseguit que em torni a enganxar a una saga d'un gènere que tenia completament descartat per la manca d'interés de les creacions dels últims anys.

1 comentari:

Anònim ha dit...

ei...a mi aquesta setmana m'arriba la primera per correu (allo que faig de paar 10$ al mes i q m'envin les pelis (impensable a Espanya...seria bancarrota!!!) doncs aixo, m'arriba saw...i al cine ja fa temps que fan la sawII, o sigui q ja l'anire a veure...

Vinga tiu, trobo a faltar poder parlar amb t d'aquestes coses en directe

Una abracada