15 de novembre 2008

Saw V

Avís important: lectura no recomenada als que encara no hagin vist les anteriors entregues de la saga i tinguin pensat fer-ho algun dia.

En un gènere bastant esgotat i amb poques idees novedoses, la saga Saw continua inexorablement el seu camí per les pantalles cinematogràfiques. Amb un nou canvi de direcció (David Hackl), Saw V comença a patir el què és inevitable en tota saga que s'allarga indefinidament en funció de l'èxit de taquilla. El producte perd la seva novetat i l'espectador comença a mostrar signes d'esgotament de seguir veient el mateix. Si Saw III i IV ens deixaven en el mateix moment temporal, coincidint amb la mort de Jigsaw, com era previsible amb el final de la IV, Saw V segueix avançant ja en mans de l'inspector Hoffman, sucessor definitiu després de mostrar-se com l'alumne avantajat. Ell serà l'encarregat de "dirigir" un últim joc preparat per Jigsaw, la documentació del qual li dóna poc abans de morir (l'energia d'aquest home quan estava agonitzant és encomiable). Els ja tradicionals flaixbacs de les últimes entregues ens ensenyen aquest cop el recorregut seguit per Hoffman fins a convertir-se en el nou Puzzle i la seva col.laboració amb Jigsaw en alguns dels casos vistos en entregues anteriors. En el present, cinc persones unides per un tràgic succés hauran de mirar de superar les proves que els hi han preparat si volen sobreviure. Per ser l'últim (?) joc de Jigsaw, la veritat que no és la seva obra mestra... Millor (tot i que previsible) és la prova final entre Hoffman i el comandant Higgs, qui seguirà obstinat en la seva caça a Puzzle i llur búsqueda de proves va avançant en paral.lel a la trama dels cinc "empresonats".
Probablement la crítica soni més malament del què realment és. Saw V segueix sent un producte acceptable i que segueix presentant tots els bons arguments de les anteriors entregues, però quan aquests ingredients van acompanyats de la pèrdua de capacitat dels guionistes per sorprendre, la sensació final no és la mateixa.
El final deixa la porta oberta a una nova seqüela, que efectivament sembla està ja en marxa per a l'any que ve. Esperem els guionistes sàpiguen trobar un final digne a una saga que ha aconseguit fer ressorgir en molta gent l'interés per un gènere que havien abandonat.

0 comentaris: