10 de juny 2010

Caja Laboral colpeja primer

Sorpresa al Palau!! Un any i mig després, el Barça torna a perdre un partit a la seva bastió, i en quin moment!! Sincerament, quan diumenge passat el Caja Laboral eliminava a un trist Madrid em vaig alegrar, no només pel fracàs de l'odiat rival, sino perquè a priori això afavoria el Barça. Plantilla molt més àmplia i descansada, victòries contundents a la fase regular... Només l'excessiu descans del què ha disfrutat el Barça podia ser un handicap. I vaja si ho ha estat, 0-12 d'inici per un Baskonia molt més endollat. Però el Barça, que ha trigat una eternitat en reaccionar, ha aconseguit el necessari, entrar en el partit, amb uns últims minuts del primer temps espectaculars que el col.locaven 32-34 al descans. Semblava que la segona part seria blaugrana, especialment quan en el tercer quart marxàvem de 7 i semblava que tot podia acabar com tants partits en un passeig local... Però el mèrit vasc ha estat seguir lluitant, escurçar distàncies i mantenir-se en el partit, fins que una estirada final i els nervis locals els hi donaven la primera victòria de la sèrie.
Si alguna cosa té aquest Barça és credibilitat, no en va, si guanyés, es convertiria en el millor equip de la història al guanyar tots els títols possibles. Ja en Eurolliga, el Madrid va donar un ensurt inicial que es va traduir en un 3-1 final. Però cal millorar i tornar a recuperar el joc que ha donat èxits durant l'any. Cal que el joc interior tingui més protagonisme, avui només Ndong ha fet una mica de mal a la pintura, i el joc exterior ha funcionat amb intermitències. Caldrà veure com rotar millor el joc interior. Lorbek no podia en defensa amb un Teletovic més ràpid que ens ha cosit a triples en moments claus, però en atac no ha aprofitat la seva teòrica superioritat física. Morris parava a Teletovic, però ha estat també negat en atac. I Fran no podia amb Splitter, sense que arribessin molts cops ajudes dels exteriors. Si a això li sumem badades defensives greus, pèrdues de pilotes estúpides (sense comentaris la pèrdua de banda a falta d'un minut) i errors ofensius absurds (falsa esmaixada de Ricky, tirs de Lorbek i Ndong a mig metre...), es fa una mica difícil guanyar.
Dissabte, no hi marge d'error. Toca guanyar i convencent. Som-hi Barça!!