28 de juny 2010

Menorca per Sant Joan: un paradís molt proper

Ja eren molts els què havien parlat maravelles dels sant joans a Menorca, així que quan em van proposar anar-hi, precisament en aquest any de canvis i estrés en certs moments no vaig dubtar-ho... Les últimes setmanes han estat d'espera impacient i les altes expectatives no han defraudat.
Menorca és un paradís natural que ens preguntàvem com van deixar escapar els anglesos, clarament avui en dia un la canviaria segur per Gibraltar. Entre les seves múltiples cales i platges no en falten d'algunes que no tenen res a envejar a paradisos caribenys pels quals la gent paga molts més diners. Aquesta part de l'illa (junt amb els talaiots que aquest cop vaig obviar) ja l'havia gaudida feia anys amb els pares i anys després es pot dir quetot segueix igual. Cala Blanca, Cala Morella, Cala Macarelleta, Platja Son Bou i els caps de Favàritx i Cavalleria van ser les nostres eleccions, però moltíssimes més esperen ser descobertes pels visitants, cadascuna amb el seu encant particular. Ni tan sols la picada (gens greu) d'una medusa com ja em va passar antany ensombreixen aquest record.
Però Sant Joan ofereix el què normalment no ofereix la més tranquila de ses illes Balears, i per això elegida per moltes famílies: festa!! Més enllà dels cavalls, curiosos de veure (malgrat la trepitjada per sort tampoc greu d'un ells, Ciutadella es converteix en una festa nocturna durant tota la setmana. Macrobotellons a les places, festa als carrers al voltant dels bars del centre i sobretot en els bars del port, entre els quals destaca clarament el Jazzbah, que com la majoria de la seva competència ofereix doble ambient entre terrassa i interior. Pels qui no tinguin fre l'Estel apareix com a alternativa per acabar la festa amb el sol ja cremant els ulls. I per qui vulgui canviar una nit res millor que sopar a la desèrtica Mahó i després anar a les Coves del Xoroi que per la nit ofereix la seva versió discotequera, que amb les seves vistes de primera línia de mar (amb lluna plena aquests dies), deixa en una segona divisió a famoses discoteques platgeres.
El ferry de quatre hores, una magnífica casa a cala Blanca i dos cotxes de lloguer es convertien en la resta d'aliats perquè els set magnífics disfrutessim d'un excel.lent parèntesi vacacional amb el qual donar la benvinguda a aquest estiu (tant esperat aquest any). Com no vaig trobar la noia de l'anunci d'Estrella, probablement l'any que ve es repeteixi per seguir buscant sort...


0 comentaris: