15 de gener 2009

Rock'n'rolla

Una altra pel.lícula del tipus que ens va sorprendre amb "Snatch: cerdos y diamantes" i "Lock & Stock" és la nota promocional dels cartells de Rock'n'rolla. Certament, després d'aquestes dues obres anteriors, no es pot dir que Guy Ritchie ens sorprengui de nou, doncs l'estil de les seves obres comença a adquirir un to característic, però tampoc decep ni molt menys, ans al contrari, aconsegueix mantenir un nivell similar a les anteriors, la qual cosa tampoc és fàcil.
Rock'n'rolla ens porta un thriller relaxat, que mantenint l'intriga pròpia del gènere, canvia la tensió pura per un toc d'humor al més pur estil britànic, sense caure en una comèdia burlona que ridiculitzi la trama principal. Una fusió pura, la del thriller i la comèdia, que no és gens habitual malgrat ser dos dels principals gèneres del setè art, i la combinació perfecte dels quals és el gran èxit del director britànic.
Aquest cop la pel.lícula ens porta, guiada parcialment per una veu en off, al món de la màfia londinenca, des del nivell dels capos immobiliaris (amb les noevs incorporacions russes) i baixant fins a la base de carrer que necessita tota activitat delictiva. Cadascun dels personatges, amb els seus particulars interessos (i extravagències), farà que les diferents històries es vagin creuant i es crei un embolic de tres pars de collons, amb situacions còmiques que provoquen la rialla de l'espectador, però sense oblidar bones dosi d'acció, diàlegs intel.ligents i situacions serioses amb alguna imatge dura que ens acosta a la realitat.
Si el guió (del mateix Ritchie) i la direcció són notables, també cal destacar les interpretacions dels seus protagonistes, destacant Tobby Kebbell (Dead man shoe's, Alejandro, Match Point) en el seu paper de fill de mafiós heroinòman, i un Mark Strong, que ja em va sorprendre i repeteix aquí l'excel.lent actuació de la recent Red de mentiras.
Si a tots aquests al.licients li sumem una fantàstica banda sonora d'estil rocker, ens trobem davant d'una bona obra per passar una molt bona estona al cinema, veient quelcom diferent a l'habitual però apte per a la majoria.

0 comentaris: