24 de juliol 2008

Hancock

Un superheroi alcohòlic, brètol, que es fica amb nens, que en cada acció seva destrossa més coses que arregla... Hancock no és definitivament el prototip d'heroi de Hollywood, així que cal rentar-li la cara. D'això s'encarregarà Ray, amb l'oposició de la seva dona, qui l'intentarà convertir en el típic superheroi hollywoodenc i políticament correcte. Quan la pel.lícula sembla que transcorrerà pels senders de la monotonia previsible, amanida amb alguns gags còmics, que sense ser originals aconsegueixen arrancar el riure de l'espectador, un gir relativament inesperat (malgrat que alguns indicis s'havien avançat) ens ofereix una segona meitat de la pel.lícula diferent més dramàtica i que s'agraeix perquè la primera part argumental tampoc podia donar més de sí.
Hancock és típic producte americà que però sap explotar els seus punts forts (efectes especials, música moderna adient, algun gag divertit, interpretació de Will Smith en un personatge que li va com anell al dit, bellesa de la Charlize Theron) i és conscient de les seves limitacions (bàsicament les seves trames argumentals). Per això és d'agrair que Peter Berg ("
Very bad things") les faci durar el mínim imprescindible (la pel.lícula no arriba a l'hora i mitja) perquè no les puguem acabar avorrint.

2 comentaris:

Anna Maria V. ha dit...

M'imagino que en el fons vol ser una desmitificació de l'heroi típic, no? A mi el Will Smith m'agrada. Potser vagi a veure-la per pasar una estona distreta.
Jordi, et volia dir una cosa que em fa il·lusió.
A partir de septembre o octubre (ja t'ho diré) tindré una secció fixa de crítiques de cine a la revista: www.revista.barcelonareview.com.
Crec que surt cada dos mesos, i cada dos mesos faré la crítica d'una peli.
Això no vol dir que, si en veig més, no continuï publicant al bloc, però espero tenir-te com a nou lector de la revista.
Una abraçada,
Anna

Marc Gil ha dit...

Com a marketinia que sóc, em va agradar molt l'adaptació del cartell promocional de la peli a cada ciutat on s'ha estrenat. En el cas de Barcelona, a les ulleres de sol de Hancock és pot veure clarament la Sagrada Família. Crec que és un detall que costa molt poc de fer amb eines com un photoshop i que en canvi queden prou bé.

La peli tinc ganes de veure-la en plan "passar la tarda".