15 de març 2009

Slumdog Millionaire

La gran triomfadora dels Oscars del 2009 serà per molts la pel.lícula de l'any, però per un servidor no passa de pel.lícula correcte sense més. Que no se'm malinterpreti, no és una pel.lícula dolenta ni molt menys, la manera d'explicar la història, barrejant la vida del protagonista, amb la seva participació al famós programa "Quien quiere ser millonario" té certa originalitat, la tècnica visual i la música del film està molt ben aconseguida, i la història és sens dubte entretinguda.
Però per una obra que pretén a la vegada mostrar la realitat de la India, el guió és tan irreal com previsible des del minut cinc. En l'intent de fer una obra Bollywood made in Hollywood, el resultat és un vídeo de MTV de dues hores sobre la pobresa i la violència a Mumbai. Amb el resultat que la pel.lícula no acaba trasmetent res a l'espectador (o com a mínim a un servidor). Ni la història d'amor central de la pel.lícula, ni les escenes violentes, els sentiments que normalment s'expressen en aquests casos, es veuen difuminats davant una interpretació bastant pobra (la millors sens dubte la de la canalla protagonista) i una tècnica narrativa que prioritza en excés l'efecte visual.
Si a més entro en les múltiples incongruències que es poden trobar en el guió (nens slum parlant en anglès bastant correcte, un programa que tothom coneix que mai ha estat en viu i d'altres que no es poden rebel.lar sense donar spoilers de la trama), acabaria fent un llistat molt gran de com d'incomprensible és la bona crítica que ha rebut aquesta obra, la més sobrevalorada de l'any. Però com un servidor no vol anar contracorrent de la majoria de la crítica mundial ni de moltes opinions rebudes de les pròpies amistats, acabaré dient que l'aneu a veure, doncs al cap i a la fi, com ja he començat dient, tampoc és una mala pel.lícula i es pot passar una estona entretinguda igualment.

4 comentaris:

Anna Maria V. ha dit...

Mira, Jordi, ja m'imaginava una cosa així. No sé perquè. I potser per això he anat retardant anar-la a veure. Però vaja, espero anar-hi per confrontar l'opinió amb tu. La que m'han dit que està molt bé és la del Clint Eastwood. Jo he vist el trailer i la veritat és que fa goig.

Anònim ha dit...

Crec que tens molta raó.
La pel·lícula és molt entretinguda, però no deixa de ser un film made in Hollywood.

És bastant previsible (qui no s'imaginava quina seria la última pregunta??) i excessivament ensucrada.

Crec que el llibre ha d'estar molt millor, perquè possiblement allí si que et podrà parlar de l'evolució de Mumbai durant aquests anys, i la vida dels orfes indis.

Tot i això, crec que l'argument és molt dinàmic, i que poques vegades mires el rellotge durant la pel·lícula

Jo crec que està bé anar-la a veure

sukkus ha dit...

Està clar que no es fa pesada, ja dic en tot moment que és entretinguda i per tant està bé anar-la a veure. Ara bé, per mi no és una gran pel.lícula ni és mereixedora de molts dels premis que ha rebut, però aquí ja entrem en valoracions molt subjectives. En tot cas, qui vagi a veure-la després de llegir la crítica, segur que li agradarà més, per allò de reduir les expectatives d'una guanyadora de 8 Oscars.

Anna Maria V. ha dit...

Encara no hi he anat. Cada dia em fa més mandra.