30 de març 2009

How I met your mother

Repassant el blog en aquests moments, m'he adonat que realment devia des de fa molt temps el post dedicat a aquesta sèrie. Com ja deia en aquell moment, How I met your mother va ser la primera sèrie seguida per Internet que m'ha aconseguit enganxar el suficient com per passar de la primera temporada i intentar-me enganxar el més ràpidament possible al ritme dels EEUU. Si la primera queia en tres setmanes, la segona i la tercera no van durar gaire més, així que ben aviat vaig poder esperar el capítol setmanal de l'actual quarta temporada.
Quin és el secret d'aquesta gran producció de títol tan curiós i relativament poc coneguda al nostre país? Doncs utilitzar amb èxit un format conegut i explotar-lo amb grangs gags d'humor hil.larant. Efectivament, no us deixeu enganyar pel nom, HIMYM presenta un format tipus "Friends", explicant la vida d'un grup d'amics rondant la trentena i els quals també es reuneixen en el seu bar habitual. La diferència amb el referent arxiconegut és un humor més picant amb unes situacions més surrealistes i divertides. La qual cosa no implica que no representi de forma còmica situacions pròpies d'aquesta etapa, posant èmfasi, clar està, en els "ligues" i les relacions amoroses.
El fil conductor, enllaçant amb el seu títol, és la història que explica Ted, el seu protagonista, als seus fills sobre com va conèixer a la seva mare. El "problema", per sort dels espectadors, és que Ted no és especialment concís en la seva narració, i no cal dir que en ple apogeu de la quarta temporada... encara no sabem qui és la seva mare. Així que mentrestant Ted explica la història de com intenta conèixer a la dona de la seva vida, un cop decideix buscar-la seriosament quan el seu gran amic de facultat i company de pis Marshall i la seva nòvia de sempre Lily decideixen prometre's. El grup d'amics el completen Barney, el solterón fucker que intenta ser el "wingman" de Ted en les seves etapes de solteria, i Robin, una amiga amb "dret a roce" que coneix en el primer capítol i amb qui sempre hi haurà una relació un tant especial, i a la vegada s'integrarà "perfectament" (amb la raresa de ser canadenca) a la resta del grup.
Els diferents caràcters dels personatges, capítols independents que a l'hora segueixen una trama general, l'evolució dels personatges i les histories que s'expliquen, l'introducció de gags o històries que es perden a l'oblit per reaparèixer amb força en el moment menys esperat, la història simpàtica d'aquest grup d'amics, són alguns dels atractius d'aquesta sèrie de 20 minuts molt pràctics per amenitzar el teu dia.

4 comentaris:

xerop ha dit...

La millor comèdia que mai he vist. True story...

Unknown ha dit...

Per si interessa ara la fan a al Sexta a les 14:55, abans de "Se lo que hicisteis". Tothom parla d'aquesta sèrie i avui l'he vist per primer cop... i sí, enganxa! Bé Caus, precursor i causant, una altre vegada dels meus hàbits!

soy-yo ha dit...

m'encanta el Barney!!!! gran serie, si senyor!

sukkus ha dit...

El meu personatge favorit també és Barney: suit up, it will be legen... (wait for it) DARY!!!