28 d’agost 2006

Mundobasket III

Poques sorpreses en els 8ens de final. Els favorits van passar sense masses problemes i tan sols en l'eliminatòria més incerta, Itàlia-Lituània, un equip classificat en pitjor lloc en la primera fase va aconseguir eliminar al seu adversari (gràcies a un Basile que fallà els tres tirs lliures que haurien forçat la pròrroga). El quadre de quarts queda doncs de la següent manera:

1) Argentina-Turquia

Naturalment per potencial de la plantilla i resultats últims, l'actual medalla d'or de les últimes olimpiades és la favorita d'aquesta eliminatòria. De totes maneres també és cert que és el primer test realment seriós que es troba en aquest mundial i ara caldrà veure si els dubtes previs que semblen haver-se dissipat no tornen a aparèixer. I és que Turquia ha mostrat fins ara un joc molt seriós que va tornar a confirmar eliminant a Eslovènia, amb un grandíssim Erdogan. En cas de cumplir-se la lògica d'una victòria sudamericana serà igualment interessant veure el nivell assolit abans de la hipotètica semifinal davant Espanya.

2) Espanya-Lituània

Anàlisi semblant al fet anteriorment. Espanya s'ha mostrat fins ara intractable en el mundial i en la preparació i aquest és el primer partit seriós ja oficial que es troba. Caldrà doncs confirmar la superioritat teòrica davant d'una Lituània, que amb l'equip presentat ja ha complert les seves expcetatives i que per tant jugarà sense pressió.

3) EEUU-Alemanya

Poca història hauria de tenir aquesta eliminatòria. EEUU sembla anar a més i Alemanya, amb un Nowitzki en més baixa forma que en anteriors competicions i després de guanyar apuradíssims contra les inferiors Angola i Nigèria, no sembla rival pels americans.

4) Grècia-França

L'actual campiona d'Europa va tornar a mostrar el seu bon fer apallissant a la Xina de Yao Ming, a pesar d'un inici desastrós que els va obligar a refer tota l'estratègia planejada. Escull fàcilment superable per un conjunt guanyador que també sembla estar clarament per sobre d'una França erràtica sense la direcció de Parker i que va passar de ronda degut als nervis i la inexperiència de la selecció angolenya.

0 comentaris: