30 d’agost 2006

Mundobasket IV

Cap sorpresa a les semifinals, potser la única la grandíssima facilitat amb la què els favorits han superat els seus adversaris, especialment Argentina i en menor mesura Espanya i Grècia. Però bé, finalment s'han complert els pronòstics i les semifinals són les que vaig pronosticar, amb 4 equips que han demostrat ser molt superiors a la resta i ara els hi ve l'hora de la veritat, doncs pel què quedi quart serà un fracàs.

Argentina-Espanya

Espanya segueix intractable i es trobarà davant d'una Argentina que ve de fer el seu millor partit i sembla haver recuperat el nivell que la va dur a la medalla d'or en els últims jocs. De totes maneres el nivell d'Espanya actualment és estelar i sembla estar encara una mica per sobre dels sudamericans, tot i que com sempre, és una eliminatòria a un partit, i amb equips d'aquest nivell guanyarà qui estigui més afinat. De totes maneres com jugant les dues a tope, Espanya sembla estar per sobre, la poso com a favorita, ja que a part si comença el partit bé li menjarà bastant la moral a uns argentins a qui ja ha guanyat còmodament en els partits de preparació. La pregunta de si Espanya podrà ser finalment medalla d'or depèn però una mica també del què passi en l'altre semifinal.

Grècia-EEUU

Per fi EEUU es trobarà un rival seriós i podrem veure si el nou projecte de joves compromesos i intentant adaptar-se al basquet FIBA funciona (malgrat que com sempre si els hi pitessin tots els passos de sortida, no farien res, però bé, tampoc cal posar-ho com excusa). A quarts, una fluixíssima Alemanya l'ha posat contra les cordes els dos primers quarts només a base de defensa, joc lent i zones. Si Grècia consegueix imposar el seu ritme i frenar la velocitat americana és per mi la gran candidata a novament deixar-los en ridícul, ja que només podrien aspirar a medalla de bronze (tot un fracàs després de les expectatives i declaracions). Yannakis és un mestre i intentarà plantejar un partit lentíssim, possessions llargues i defenses fortes, alternatives i amb moltes zones. Ja queda clar que les individualitats americanes no poden contra això (a menys que portessin realment els millors dels millors), així que ara toca veure si individualitats més una mica de cap els permet guanyar a l'actual campiona d'Europa. Si he d'apostar... crec que els grecs guanyaran, però també serà una eliminatòria interessant i que pot passar de tot.

I ara les possibilitats d'Espanya en cas que guanyi a Argentina. Si passa Grècia, a pesar de la meva aposta inicial, crec que Espanya pot guanyar, ja que està mostrant un joc bastant per sobre dels equips europeus i els jugadors en principi tenen la qualitat i els coneixements per trencar les artimanyes tàctiques gregues. Si passa EEUU, doncs naturalment també pot, però ho tindrà més difícil. I és que el joc que està mostrant és molt semblant al dels americans. Defensa intensa, velocitat i acabar imposant-se per físic al rival... cosa que no podran fer contra uns EEUU que si alguna cosa tenen és això, físic. Així que tocarà jugar a la europea, i s'haurà de veure com responen després de no haver-ho fet ni en la preparació ni en el mundial. En tot cas, ha arribat l'hora i el mundial de veritat comença ara.

0 comentaris: