02 de gener 2010

El món de les series

Finalment, havia de passar, estar vivint amb el gurú de todoseries, havia de tenir conseqüències i, malgrat mantenir el ritme cinèfil en cines habitual i, sense tenir en compte l'empatx de Star Wars (IV, V i VI) d'ahir en plena ressaca de cap d'any, el cert és que el cinema a casa ha quedat completament substituït pel món de les series. La teoria diu que la seva menor durada les fa més pràctiques per poder veure en el dia a dia, però la pràctica molts cops t'acaba enganxant tant que un empalma hores de capítols sense poder parar. I així hem arribat a un punt on estic veient que el començament d'any serà certament estressant per poder veure a ritme d'emissió totes les sèries on m'he anat ficant.

Lost (els dimecres a partir del 2 de febrer): per més sèries que vagin surtin Lost segueix sent LA sèrie. Cap altra aconsegueix crear tant debat ni tanta expectació, malgrat que certes explicaciones de les dues últimes temporades no hagin acabat d'agradar a tothom. Lost entra a la seva sisena temporada, sabent que és la última, i amb l'esperança que els guionistes ens segueixin sorprenent com fins ara, però sobretot que expliquin els múltiples misteris que han anat obrint els darrers cinc anys.

How I met your mother (els dimarts a partir de l'11 de gener): continua la cinquena temporada amb un prometedor dotzè capítol d'aquesta gran comèdia. La cinquena temporada està sent més irregular i en certs moments la sèrie presenta símptomes d'esgotament, però segueixen surtin perles que superen qualsevol altra comèdia televisiva del moment.

Damages (els dimarts a partir del 25 de gener): després d'una brillantíssima primera temporada i una segona temporada bastant més irregular, el bon final d'aquesta dóna esperances a què la tercera recuperi el nivell del començament. La guerra oberta entre Patty Hewes i Ellen Parons continua i promet donar moments més tensos encara que els anteriors.

Caprica (els dissabtes a partir del 22 de gener): l'aturada de segona meitat de l'any ha servit per empassar-me les quatre temporades i tots els especials de Battlestar Galactica, sèrie a la qual li dec un post. Finalitzada aquesta gran sèrie, ens arriba ara la seva preqüela, de la qual ja s'ha emès un prometedor capítol pilot. Sembla que les aventures i batalles galàctiques entre humans i cylons, deixaran pas a històries sobre la ciutat capital, on descobrirem el procès de creació i evolució dels cylon, així com aprofundirem en les diferències culturals i rivalitats entre planetes, i descobrirem la profunda mitologia religiosa que els envolta.

Breaking Bad (els dilluns a partir del 7 de març): tercera temporada d'aquesta curiosa sèrie sobre aprenents gens ortodoxos a traficants de metamfetamines. Les dues primeres temporades han servit per veure evolucionar als dos grans protagonistes, Walter White i Jesse Pinkman, un extravagant tàndem que s'ha adonat del seu potencial i a l'hora les seves limitacions, i que hauran de començar la tercera solventant els greus problemes als quals la seva activitat els ha portat, a l'hora que seguir evitant les sospites de la policia.

V (els dimecres a partir del 30 de març): després de l'emissió dels quatre primers capítols, el remake actualitzat d'aquesta gran sèrie d'extraterrestres dels 80 ha de confirmar les bones sensacions inicials i convertir-se en l'estrena de l'any, a l'hora que recrear finalment la primera imatge televisiva que recordo, un visitant menjant-se una rata.

Amb tanta sèrie americana, no sé si quedarà temps per seguir amb la segona temporada d'Infidels. I sort que vaig deixar després de les seves respectives primeres temporades Heroes,
Dexter i Mad men.

0 comentaris: