05 de febrer 2007

Hamburg i Schwerin



Feia temps que volia anar a Hamburg, una ciutat de la què m'havien parlat sempre molt bé, tant mun pare (que havia vist allà per primer cop un barri vermell) com la gent que he conegut i que algun cop havia estat per allà. La meva idea era anar-hi un cap de setmana llarg, amb algun vol barat, però fa dos setmanes va sortir una nova oportunitat: portar amb el meu cotxe al becari del departament a Schwerin, a visitar a la seva nòvia, i anar junt amb el Ramon, per passar allà el cap de setmana. Com Schwerin està a prop de Hamburg (uns 130 km), podíem aprofitar tot el dissabte per visitar la ciutat acompanyats d'un guia, la qual cosa sempre està bé en aquestes grans ciutats. La veritat que a pesar de la pallissa del viatge (1730 km entre divendres tarda i diumenge vespre) va estar prou bé.

Per a ser sincer no és que Hamburg m'encantés a primera vista. Vam començar pel centre i com moltes ciutats alemanyes destruïdes en la Segona Guerra Mundial, doncs tampoc tenia res de l'altre món. Sí, un ajuntament maco, carrers cuidats, algun racó interessant, però res de l'altre món. Fins i tot ni pujant a la torre de Saint Nikolai la ciutat em va impressionar gaire. M'havien parlat tan bé d'aquell lloc, que allò em semblava un pèl decebedor.
Quedava però el millor, cap al capvespre vam recórrer l'Alster amb el cotxe, fent alguna parada estratègica i allò ja era millor. Una vista molt bona del centre, amb el llac entremig, i cases increïbles al seu voltant. Allò sens dubte a l'estiu ha d'estar genial, tot luxe rodejat d'un entorn envejable. Es complia un dels tòpics que havia sentit, que a Hamburg podies trobar la gent més rica d'Alemanya. Fins i tot es veia algun club nocturn, on segur no és fàcil entrar, però on si ho feies podies buscar realment el braguetazo de la teva vida.
També m'havia faltat al principi la visita a un dels ports més importants d'Europa, a pesar de no estar directament al mar. Allà per fi podia menjar peix fresc en alguna de les paradetes que hi havia, i provar per primer cop el grog (aigua calenta amb un rom estrany, però que sempre m'havia fet gràcia degut al Monkey Island).
On estava però la ciutat cosmopolita i alternativa que m'havien explicat? Faltava l'últim vol ja al vespre pel barri de Sankt Pauli. Allà a més de la Herbertstrasse (carrer com el barri roig d'Amsterdam, amb aparadors i això sí, entrada prohibida a dones i menors...), la Reppebahn (carrer ple de sex shops i locals de striptease) i múltiples carrerons amb edificis d'activitat clarament sospitosa, també es troba el barri amb gent alternativa i extravagant. Un barri on es barregen edificis currats i d'altres bastant atrotinats, però habitats, la qual cosa sempre m'agrada, més en una Alemanya on les ciutats de l'antiga RFA solen estar sempre immaculades.
Lamentablement no hi va haver temps per més, ni per descobrir l'ambient nocturn, que m'han dit que és el millor d'Alemanya. Un cop coneguda la ciutat i veient on hi ha les coses interessants, ara toca tornar-hi a l'estiu, amb algun vol barat i passar el cap de setmana complet allà.



Després de sortir de festa per Schwerin per la nit (en una macro que es deia A24 - sembla que aquí les macros sempre es diuen com l'autopista de la vora - i que estava millor que l'A9 d'Ingolstadt però sense matar), tocava visitar el diumenge matí la pròpia ciutat. I realment potser perquè no esperava res d'ella (era simplement una parada obligatòria perquè el nostre becari-guia era d'un poble del costat) em va sorprendre també. Ciutat ja situada a l'antiga Alemanya de l'est, al igual que Dresden la ciutat conserva junt amb els lletgíssims blocs socialistes, múltiples edificis de valor històric, en un ambient on també es veuen els contrastos de els què els hi anat bé les coses i els que no amb la reunificació. Com a edifici destacat el Schloss de la foto, que en una enquesta nacional va sortir com el quart més votat. Una parada recomanable a mig camí per un potencial viatge Hamburg-Berlin.

3 comentaris:

Odisseu ha dit...

Osti tiu!! que morenet que estas!!! ;-)

Veig que el viatge va valdrela pena, sembla guapa la ciutat...pero em quedo amb els seguents comentaris:

- el grog i Monkey Island
- les macros i el nom de l'autopista... encara que si et pares a pensar, 759 venia dels numeros de telefon, jejeje

vagi be

Anònim ha dit...

ei crack!
aixi que et vas xupar una de Km que deu ni do, ehhh?vaia tute company!a mi la ciutat d'Hamburg tb em va molar molt, voldria tornar-hi, però m'estic veient que vull fer molts viatgets encara i q no tinc el temps necesari!!grrrrrrrr

a cuidar-se i disfruta per bcn!!
Xavi

sukkus ha dit...

Jajajaja, el maleït temps, que sempre falta. En fi, intenta disfrutar al màxim del temps que et queda per aquí, i sempre podràs tornar a veure el què et falti.