26 de febrer 2007

Juegos secretos

A pesar de què el títol traduit a l'espanyol pugui portar a recordar més aquells Juegos salvajes (pseudothriller on el què més destacava eren les escenes sexuals de la Denise Richards i la Neve Campbell), el referent més clar de Little Children és clarament American Beauty (1999), gran pel.lícula de Sam Mendes protagonitzada per un magnífic Kevin Spacey i guanyadora de 5 oscars.
Com aquella aquest drama mostra una classe mitja americana molt llunyana al "somni americà" que tantes obres de Hollywood ens intenten vendre. I a diferència de Crash, aquí tots els protagonistes són blancs americans, la classe mitjana de tota la vida.
A l'igual que American Beauty la història sobre la què gira la pel.lícula és la insatisfacció matrimonial, aprofundint més encara en aquest cas sobre aquesta problemàtica concreta. Aquesta porta a la infidelitat (protagonitazada per una magnífica Kate Winslet i un acceptable Patrick Wilson). Al voltant d'ella però se'ns mostren tot una sèrie de personatges, que en general tampoc semblen ser gaire més feliços: mares no treballadores amb una vida matrimonial no gaire excitant, un ex agent de seguretat amb problemes psicològis, un pederesta recentment lliberat de la seva pena de presó... a més de les parelles de la parella infidel protagonista.
Tot un còctel de personatges que podrien ser reals i que la aquesta obra de Todd Field (In the bedroom) ens presenta amb un ritme pausat, que no avorrit, a l'hora que la parella protagonista somnien en un futur millor i més excitant, a través de les trobades que mantenen mentre cuiden de les criatures de les seves respectives parelles. Ella necessita algú amb qui estar i estimar, diferent al marit executiu que no està quasi mai per casa. Ell necessita algú que cregui en ell, que accepti les seves frustracions i que no el pressioni cap a un camí en el qual no es sent motivat.
Pel.lícula recomenable, dirigida a la americana i per tant més apte pel gran públic que d'altres obres més exòtiques, li falta aquell punt diferencial que separen a les bones obres de les obres mestres com l'esmentat referent.

0 comentaris: