16 de desembre 2007

La guerra santa islàmica

Ahir sortia a la Vanguardia la noticia de què en alguns països islàmics les tendes venen dues versions de samarretes oficials del Barça: la normal i una amb un escut on s'ha modificat la creu de Sant Jordi per una barra vertical. Fa uns dies l'Inter de Milà ja va tenir "problemes" al decidir portar una samarreta especial per commemorar la seva efemèride on també es lluïa una creu de Sant Jordi, el què va provocar la indignació de la premsa turca (i aquests volen entrar a la UE?) ja que consideraven que era un símbol intimidador cap al Fenerbahce, i per tant demanaven els tres punts (sí, home, i què més?). I és que es clar, la creu és apologia de les creuades... Suposo que el sable amb la mitja lluna d'Aràbia Saudí no té res a veure amb la seva Guerra Santa que ha d'acabar imposant l'islam a la resta de la humanitat.
Fa un any es va montar un gran escàndol internacional perquè una revista danesa es va atrevir a caricaturitzar a Mahoma. Una clara falta de respecte cap als seus símbols.
La veritat que en començo a estar fart de totes aquestes notícies. Segur que hi ha molta gent musulmana que no creu amb totes aquestes tonteries i que el què arriba és fruit de radicalismes. Per això no els hi donem més publicitat. Ignorem els crits d'aquests radicals, no els hi donem veu en els nostres mitjans. I defensem els nostres valors de llibertat d'expressió i els símbols de la nostra cultura (que a pesar de ser ateu reconec la influència que ha tingut el cristianisme en la nostra societat). Prou baixades de pantalons i crítiques a humoristes que només fan la seva feina, prou canviar samarretes i escuts. Samarreta amb franja vertical, samarreta falsa i llicència perduda per vendre productes oficials del Barça.


1 comentari:

Marc Gil ha dit...

Quina parida nano.

Però per sort no tots els musulmans són així, ni molt menys.

Vas llegir la notícia del metro de New York? On un musulmà va ajudar a un jueu que estava rebent per part d'uns cristians. Sembla un acudit, però no, ben real.

El noi musulmà va dir: "Es que a casa meva m'han educat així. Si algú necessita ajuda se li ha de donar"