05 de novembre 2005

Eros


Eros és una pel.lícula formada per 3 curts de directors de renom, tots ells relacionats amb l'erotisme i l'amor. El resultat és però una barreja de 3 curts molts diferents i de molt diferent nivell:

1) The dangerous thread of things.

Dirigida per l'italià Michelangelo Antonioni, ens mostra una parella en viatge per la Toscana en plena crisi de passió entre ells. L'home trobarà refugi en una jove misteriosa. De diàlegs pobres, trama superficial, la veritat no vaig veure-hi res d'especial en aquest curt. Per al públic masculí que es pensi que veurà cossos nus de dones per ser una pel.lícula eròtica, que aprofiti aquí, que és l'únic en què veurà res, però lamentablement no acompanyat amb res més (per no haver ni música en molts trossos que es fan pesats). El millor potser els paisatges que es veuen.

2) Equilibrium

Steven Soderbergh (Ocean's Eleven, Traffic, Erin Brockovich) ens presenta un empresari de marketing estressat en el Nova York dels anys 50. Angustiat per un somni eròtic recorrent on apareix una dona desconeguda, el protagonista recorre a un extrany psicòleg que intentarà mantenir la sessió a l'hora que tenir contactes amb algú de l'edifici de davant.
Característic del director, el curt juga amb el color i el blanc i negre i presenta detalls interessants, malgrat que el ritme lent se'm va fer soporífer i va fer que m'adormís en alguns moments. En descàrrec de l'obra dir que realment estava molt cansat després de dues nits on havia dormit molt poc i que l'acompanyant (que no es va adormir) no el va trobar dolent.

3) The hand

Del xinès Wong Kar-Wai (2046), aquest és sens dubte el millor curt dels 3, menjant-se als seus colegues en el seu conjunt. Per sort és l'últim així que un surt amb un bon regust de boca al final. El fet d'anar de menys a més sens dubte acaba donant una millor opinió final del conjunt.

En el Hong Kong dels anys 60 un jove sastre s'enamora el primer dia que visita la Srta. Hua, una prostituta de senyors adinerats. Al llarg dels anys, el jove mantindrà la seva passió, cap a aquesta dona a qui li fa els seus luxosos vestits. Aquesta obsessió perdurarà fins i tot en els pitjors temps per ella... Excel.lentment filmada i amb escenes memorables, és potser el millor curt que he vist mai, malgrat que s'ha de reconèixer que tampoc sóc massa fan dels curtmetratges ni n'he vist tants com per ser una opinió per tenir en compte sèriament.

0 comentaris: