25 de novembre 2005

Kiss Kiss Bang Bang

Escrita i dirigida pel debutant com a director Shane Black (guionista d'Arma Letal i El útimo boy scout), he de reconèixer que aquesta pel.lícula m'ha sorprès molt gratament. Feia molt de temps que no veia una pel.lícula tan original. Comèdia negra desenfadada, ingeniosa, atrevida i sarcàstica, presenta tot tipus d'humor, des del més aparentment estúpid però amb gràcia fins a humor molt més enginyós, amb certs diàlegs de gran nivell i escenes provocadores, sense pensar en excessos políticament no correctes.

Protagonitzada per Robert Downey Jr., Val Kilmer i Michelle Monaghan, destacar especialment l'actuació del primer, veu en off, narrador en primera persona de la pel.lícula, a estones director fent talls a la seva voluntat i naturalment protagonista d'aquesta història esbojarrada on un assassinat misteriós uneix a un detectiu, una aspirant fracassada a actriu i un lladre enmascarat d'actor i que es fa passar per detectiu privat. Sens dubte molt recomenable per a qui vulgui veure una pel.lícula realment diferent amb un bon humor intel.ligent.

1 comentari:

Anònim ha dit...

totalment d´acord, recomanada a tot el public i especialment a qui li hagi agradat pel.licules com snatch cerdos y diamantes.