30 de novembre 2006

Remake (2006)

Pel.lícula estrenada fa uns mesos a les nostres pantalles (ja fora de cartellera), Remake és l'última obra de Roger Gual, director junt amb Julio Wallowits (en cartellera amb "La silla") de l'existosa Smoking room (2002). Aquest cop Roger va assumir el projecte en solitari, per desmitificar-nos una mica el moviment hippy dels anys 60-70.

Max és un home solitari,qui a la seva bellesa viu encara segons els ideals naturals en una masia, sense cap mena de tecnologia moderna al seu abast. Abans de vendre's la casa per emprendre el seu "últim gran viatge" decideix invitar un cap de setmana als seus antics amics del moviment (tots ells ja convertits en burgesos moderns) a aquell lloc on junts havien passat la seva joventut,aïllats de la societat i fent la seva particular revolució. A les dues ex-parelles (doncs tots han acabat divorciats) s'hi afegeixen els fills d'aquests i la nòvia d'un dells (una espècie de hippy post-moderna). Lluny de passar un divertit cap de setmana rememorant els vells temps, ben aviat apareixeran els traumes que cada un d'ells arrossega i les decepcions i frustracions que els va portar més endavant fer front a la dura realitat.

Una pel.lícula notable, que sense arribar al nivell de la seva òpera prima, és recomenable de visualitzar, sobretot per a aquells neohippies que només han vist la part bucòlica dels anys d'esplendor i no es pregunten què se n'ha fet d'aquella gent.

0 comentaris: