02 de desembre 2006

Els supers alemanys

Una cosa que m'agrada dels supermercats alemanys (o com a mínim aquí a Ingolstadt, perquè fa uns anys a Aachen no eras pas així) és el servei que han posat per tal de què ells mateixos et posin les coses en les bosses. Realment és una comoditat, perquè no hi ha res més estressant que fer la compra de solter per tota una setmana, i que la caixera vagi comptant tot a tota pastilla, mentre un intenta posar-ho de qualsevol manera en les bosses. Mai tens temps d'acabar i ja t'estan cobrant i donant el canvi. El guardes a la cartera i ja t'estan caient al damunt els productes del següent client, mentre tú acabes a corre cuita de guardar-ho tot i endur-te les bosses corrents.
Aquí es dóna uns lloc de feina (que curiosament no l'estan ocupant pas immigrants com un podria pensar) per un servei que realment és útil. Et demanen si vols que t'ho facin i si dius que sí, allà tens a la persona posant-ho tot ordenadament, ja sigui en bosses o caixes que un porti, o en bosses de paper reciclat si no tens res. Com ho tenen molt per mà en un tres i no res tens tot ben col.locadet, evitant que coses fràgils quedin al fons, que els congelats toquin coses que no s'han de mullar, etc. I un pot pagar tranquilament per marxar amb el carro ja ben carregat.

2 comentaris:

Odisseu ha dit...

fa dos anys que visc la mateixa situacio, i nomes et vull dir una cosa... ja t'ho trobaras quan tornis a Barcelona, vas a comprar al super, i estas alli com un estaquirot mentre la noia va tirant els productes per la rampeta, pagues i quan mires cap l final els vus tots per alla al fons i penses "ostia puta que aqui no m'ho posen en bosses!)

A mes, aquesta gent et pregunten qui ipus de bossa prefereixes, si vols doble bossa de plastic o no... son uns cracks i fan la vida mes facil!

Marc Gil ha dit...

Uooooo...estic descobrint un món absolutament desconegut per a mi, jajaja