23 d’abril 2007

Metro de Barcelona

Després de molts anys reclamant-ho (i una major pressió els últims temps) finalment Barcelona ha donat un primer pas important: obrir el metro tota la nit. La prova es va iniciar fa dues setmanes i en principi estarà sotmesa a la resposta ciutadana abans de convertir-se en definitiva d'aquí uns mesos. I és que una ciutat que per mi té un dels millors transports públics diurns europeus, sobretot en relació qualitat-preu (aquí estic parlant exclusivament de la ciutat en sí, les rodalies naturalment queden excloses de l'elogi), tenia una greu mancança nocturna, on desgraciadament les poques línies de Nitbus en la majoria dels casos no es convertien en una alternativa real. Una mancança incomprensible per una metròpoli que es ven internacionalment entre d'altres coses per l'oferta cultural i d'oci nocturna. Una mancança que no s'entén quan es vol intentar evitar el consum d'alcohol en la gent jove quan condueix. Realment el obrir el metro tota la nit aporta una bona alternativa a tota aquella gent que surt de nit, però no va a la discoteca fins a les 5 del matí, i també permet als més tardaners a arribar-hi passat les 2 sense presses. Un regal que novament fan els socialistes al seu futur alcaldable, com sempre col.locat estratègicament uns mesos abans de les eleccions i amb mesures de gràcia com aquesta.
De totes maneres queda clar que encara queda un gran pas per fer i és el de incloure els divendres, dia amb quasi tanta activitat com el dissabte. I és que lamentablement aquest cap de setmana en comptes de provar la gràcia de la mesura em vaig haver de quedar amb la insuficiència d'aquesta: divendres vaig haver d'agafar un taxi a les 3 des de l'Escola Industrial (8€ en comptes de 0,6 €), mentre dissabte no vaig necessitar utilitzar el metro en la nova franja (2 a 5).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ja era hora que el Metro de bcn obrís, si senyor..jo no podia entendre com, salvant les distàncies, Jena té un millor servei d'autobusos i tramvies de nit! Aquí cada dia hi ha servei d'autobus nocturn, clar que cada 30min...i hi ha l'espai de 1:10-3:30 que no hi ha bus,peró si es calcula amb temps, tot perfecte.

I tornant a Bcn, el que a mi em va reventar quan vaig estar a Nadal, és la nova tarifa dels taxis...simplement, et cobren 2€ més (sino recordo malament), per ser de dijous-divendres, i vigiles de festius...

que voleu que us digui, el Taxi es un robatori!per aixo sempre vaig caminant, i em gasto els diners en birres..jaja
Salut!

Anònim ha dit...

Pues dicen que el Nitbus tambie´n ha mejorado su frecuencia.
Cómo se notan que las elecciones están al caer...