03 d’agost 2014

Atrapats a Jianchuan i finalment a l'hiperturística Lijiang

Per un dia decidíem començar sense despertador i prendre'ns tot amb més calma. Per acabar de recuperar l'estómac, decidíem esmorzar a l'hotel on havíem sopat magníficament la nit anterior (i barat malgrat ser l'hotel més luxós per pernoctar). La Fiona ens havia promès un magnífic porridge amb nap, una espècie polsim de porc (wtf?), verduretes i una truita.
Amb la panxa plena i recuperant-se, tornàvem a agafar la minivan compartida i arribàvem a Jianchuan, on ens esperava la desagradable sorpresa que no hi havia billets per Linjiang fins al cap de 3h30min. Atrapats a l'estació llegint novel.les, planificant la resta del viatge amb la Lonely, descobrint els desagradables lavabos públics, i al parar de ploure donant una volta per torns pel centre hem acabat de passar l'estona. Personalment el centre no l'he trobat tan lleig com esperava i un sempre gaudeix amb la sensació de tothom mirant preguntant-se, què se li ha perdut aquest a aquí.
Finalment al bus, en 1h30min ens plantàvem a la ciutat nova de Lijiang, on amb el bus local ens acostàvem a la ciutat antiga. Un laberint de carrers en els què ens perdíem una bona estona (les infos turístiques les guardo per un altre post), fins a trobar quasi per casualitat la Mama Naxi's Guesthouse.
Probablement no sigui el millor lloc de Lijiang, però com prometia la guia ens donava la informació que necessitàvem per acabar de muntar la ruta de Yunnan. Descartat el trekking de dos dies per la Gorja del Salt del Tigre pel mal temps, decidíem fer dos nits a Lijiang.
La poca tarda que ens quedava (amb ruxats) la passàvem passejant pels carrers de Lijiang, un casc històric bonic però convertit en una espècie de Port Aventura amb els 5 milions de turistes (majoria xinesos) que la visiten. Milers de tendes amb molta gent, un mercat-restaurant de menjar atractiu, un carrer ple de bars amb espectacles horribles xinos... i la poca oferta nocturna de bars estrangers de la guia desapareguts.
La muntanya de l'emperador de Jade (5.500m, amb esplenades amb telecadira fins a 4.400m) és una de les atraccions de la zona, però vistes les nuvolades persistents demà anirem a veure poblats típics de la zona amb el pla de busos que ens han donat.

0 comentaris: