03 d’agost 2014

Beijing (III): el capitalisme de Sanlitun

Després d'un novament còmode viatge en tren d'alta velocitat, al migdia tornàven
a estar al Red Lantern de Beijing, on descarregàven motxilles, arranjàvem taxi per demà ben de matinada anar a l'aeroport i sortíem a seguir descobrint racons de la capital. Dinar ben a prop de fideus freds picants (malgrat no tenim la imatge, a la què et descuides acabes amb la llengua traient foc) i doble transbord fins a la zona de Sanlitun, zona d'embaixades i de "village" amb totes les boutiques occidentals que un pugui imaginar: Adidas, Apple, Moleskine, Montblanc, Abercrombie, Giorgio Armani, H&M... La Sanlitun Bar Street és tot un plegat de bars internacionals per qui no vulgui sentir-se a Xina. Ferraris, Lexus, Rolls&Royce demostren que almenys a alguns aquest règim pseudo-comunista els hi va molt bé.
Ben a prop es troba el Clothing Market, un centre comercial anb roba xinesa, d'imitació de marques, de souvenirs, marroquineria, electrònica... El regateig és imprescindible i la clau és posar un preu a la calculadora i quan diuen que no, marxar... No tan divertit el regateig però menys violent que en alguns països àrabs, tot i que les xineses t'arribaran a agafar pel braç quan marxes.
Després de donar una volta més pel barri i veure els seus contrasts, tornàven a Xienjou per comprobar que el famós "pato Pekin" el fan igual que a Barcelona.
Demà nou canvi de rumb, direcció Yunnan on passarem la propera setmana i on ja ens hem adonat que haurem de seleccionar molt el què volguem visitar.

0 comentaris: