03 d’agost 2014

Dali i l'Erhai Hu

Amb les properes muntanyes de Cang Shan cobertes de núvols (pujar-hi a peu o en telefèric no tenia massa sentit) i farts de veure temples, l'alternativa recomenable del dia passava per llogar una bici i vorejar el llac Erhai Hu, el setè més gran de Xina. La carretera perimetral que el recorre permet pedalejar tranquilament allunyat de l'estrés que sol recórrer les carreteres principals. Pel camí, algunes neourbanitzacions al començament i nombrosos poblats rurals després (desgraciadament molt iguals entre ells) acompanyaran les vistes del llac i els seus pescadors. A Panxi Village un petit temple vora el llac permet fer una agradable pausa (recomano al viatger que perdi més temps que nosaltres buscant bici i es fixi especialment en el seient). Una possible ruta (fer tot el llac queda reservat als campions i tampoc val la pena) és arribar al més turístic poble de Xinzhou, a uns 25 km seguint sempre el voral oest del llac, on els carrers i edificacions de la minoria bai estan més ben conservats i on a la seva bonica plaça major es pot menjar alguna cosa amb la resta de ciclistes.
La tornada, pel mateix camí, ba estar marcada per la pluja i el mal de cul, però ens va permetre veure unes sessions fotogràfiques de diversos nuvis al llac. Per cert, mentre les núvies portaven vestits semblants als nostres, ells anaven bastant informals. 
Arribats a Dali, tarda de relax per gestionar alguns tràmits (com la compra del vol de retorn a Kunming des de Shangri-la), fer unes cerveses, recollir la bugada i fer una partida de billar a l'alberg. 
Al vespre, sopar amb espectacle (baralla de carrer entre una dona i un home, sense entendre massa el motiu), pujada a la muralla que rodeja el casc històruc de Dali, passeig per les innumerables tendes que el componen (quant desperdici de recursos en moltes cosea inútils) i última cervesa al Bad Monkey. Aquest és un bar del carrer principal (Renmi Lu num 58) que elabora la seva pròpia cervesa de barril en variants IPA, Amber Ale, Black i Wheat. Molt recomenable pels amants d'aquesta beguda que probablement estiguin cansats de les cerveses aigua-xirri que normalment es troben pel país.

0 comentaris: