03 d’agost 2014

Qufu

Poble natal de Confuci, el viatge a Qufu ens permetia descobrir el tren normal de Xina (classe K en lloc del d'alta velocitat classe G), i malgrat l'estació sí que era més fluixeta, del tren poca diferència a dir respecte un equivalent nacional (hi ha algun tren de classes inferiors però). 

Instal.lats i dinats a l'alberg, sortíem a descobrir aquest poble més tranquil i bonic que Tai'An, malgrat que les seves atraccions també són escases més enllà dels centres de Confuci. Descartades per temps i ganes les Mansions, ens centràvem en el Temple i el Bosc.
El Temple és el segon més gran després de la Ciutat Prohibida, però ens reafirmava la teoria de vist un, vistos tots. Molta porta, tortuga amb pilars escrits, poc interiors ens els temples i nul.les explicacions interessants pels turistes (només un recopilatori de dates i emperadors). 
Per anar al Bosc provàvem els sempre divertits bicitaxis. El Bosc en realitat és el Cementiri més gran i ben conservat de Xina, on Confuci i tots els seus deixebles fins el dia d'avui estan enterrats. Un lloc místic i agradable per passejar, on fins i tot vam poder assistir a la part final d'un enterrament en directe.
Tarda-vespre tranquils donant una volta pel poble (amb un mercat nocturn més pobre que a Tai'An) i amb sopar, partida de billar i cerveses i tes al hostel.

0 comentaris: