03 d’agost 2014

Balagezong i Shangri-la

L'últim dia a Yunnan decidíem apuntar-nos a alguna excursió pels voltants de Shangri-la oferts per una agència a través del nostre hostel. Com el temps ennuvolat no prometia grans espectacles per les snowy mountains, triàvem una mica a cegues la sortida a Balagezong, on a més d'una muntanya sagrada nevada, hi havia un parc natural.

Junt amb dos noies i una mare i un nen repelent xinesos, ens embarcàvem a la furgoneta d'Ayrton Bala, per recórrer a gran velocitat els ports i les valls del nord de Shangri-la en un pesat trajecte amb bonics paisatges.
Arribats a destí, una mica de confusió fins entendre com anava la cosa (per variar ningú parlava anglès). Finalment acabem embarcats en un autobús ple de xinesos, amb una guia xinesa fotent un rotllo increïble, i deduïm que l'entrada al parc és sota règim guiat. Primera parada al poble tibetà de Bala, segona a una gorja molt estreta i espectacular pels què t'endinses en un camí d'escales de fusta, i tercera i darrere parada, camí de fusta de 2,5km que recorre el "Grand Canyon", i amb possibilitat de tornar fent "rafting" (els rems els porten els guies) per 120 yuans que se sumen als 210 de l'entrada al parc. Malgrat el paisatge és espectacular ni el preu ni el format de visita s'ho valen... De la holly snowy mountain i la stuba (muntanya amb forma de pirulo tibetà) ni rastre (sospito que és un trekking llarg que obliga a pernoctar als hotels del parc).
Ja de tornada visitàvem Shangri-la pròpiament, descobrint que gran part del casc antic va ser arrassat per un incendi recent. Els temples i pirulos tibetans, així com una torre daurada que gira per tracció humana es conserven però prop de la plaça principal. Al monestir tibetà que hi ha al final de la ciutat (bus num.3) ens va fer mandra anar i vam decidir avançar un novament esplèndid sopar tibetà amb yak noodles i hot pot de vedella.

0 comentaris: