08 d’agost 2015

Bienvenidos a Bolivia: Copacabana

7 hores d'autobús amb llits ens portaven de Cusco a Puno, on canviàvem de bus per continuar fins a Copacabana, passant per la poc complicada i ortodoxa frontera de Kasani (bàsicament un poble partit on hi ha les oficines de migració però sense cap gran control.
6 d'agost igual a festes de Copacabana, a on venen alguns bolivians per la seva festa nacional de la independència... i molts peruans per acabar de celebrar la Pachamama. Això es tradueix en què un poble tranquil es converteix en un mercat i fira a totes les places, carrers i "passeig marítim" (aka costanera) del poble. Vehicles plens d'ofrenes, música dolenta en altaveus, xiringos on menjar i beure, en fi, ambient però tampoc desmesurat. El poble en sí no té massa més que ser l'única platja de Bolivia, això sí, en un llac a 3.800m d'alçada, així que la gent en patinets d'aigua. Després d'instal.lar-nos a l'increible habitació-cantonada de l'hostal Leyenda i de creuar-nos amb la Pitu (madrilenya que vaig conèixer a Filipines, el món és petit), tocava probar la truita de riu en un dels xiringos de la Costanera. Amb el cerro ple de gent per les celebracions, la resta del dia era tranquil i relaxat, que ja ho necessitàvem!! Passeig pels mercadillos i visita a l'espectacular catedral.
L'endemà, a les 8:30 agafàvem una barca (30Bs) cap a la Isla del Sol, gran atracció del llac Titicaca, el més gran d'alta muntanya i bàsicament un mar que separa Perú i Bolívia amb aigües cristalines... i fredes. La Isla del Sol és un excel.lent lloc on gaudir de la magnificiència del lloc, amb vistes al llac, a la muntanyosa illa, a la seca germana Isla de la Luna i al fons la Cordillera Real, ben nevada. El plan pels què tenen un dia (també hi ha possibilitat de dormir en hospedajes o acampar) és baixar al port del nord (Cha'llapampa) a les 11h, pujar a veure les ruines Chicana (45 min) i fer el camí inca que creua tota l'illa amb vistes espectaculars. Són 2:30h de camí, incloent peatges (30Bs) de les tres regions (Challa al mig i Yumani al sud) i el pic de 4.032m de Cerro de Santa Barbara (penseu però que partiu de 3.800m).
Havent gaudit de grandíssimes panoràmiques des d'una illa encara pic explotada i autèntica a les 15:30 agafàvem la barca de tornada, per seguir compartint amb el Javi de Múrcia la seva increïble experiència d'un any en bici per Sudamèrica. A les 17h de retorn a Copacabana per tornar a gaudir de truites, milaneses i birres al xiringos del costat de la platja contemplant l'espectacular posta de sol.


0 comentaris: