05 d’agost 2015

Cusco i Pisac

Després d'una llarga i recuperadora sessió de son, uns trets celebratius ens despertaven per iniciar el segon dia a Cusco. Les espectaculars vistes del hostel ens donaven la benvinguda a un dia assolellat. Descartat pagar el boleto turístico, visitàvem la catedral a les 9h gratuitament aprofitant-nos de la missa. A la sortida un grup d'inques tradicionals tocant instruments de la terra es reunien  a la Plaza de Armas. Eren els 13 savis de les 13 regions al voltant de Cuzco celebrant la Pachamama (1 agost) per tal de demanar als Déus unes bones collites. Després d'un llarg ritual els visitants podien també fer ofrenes de fulles de coca a les quals se'ls hi tira 3 cops l'alè. A canvi algun desig s'hauria de complir, l'Angi ens confirmarä si realment funciona.
Dues opcions teníem després: visitar Pisac, poble entrada del Valle Sagrado, o veure les 4 runes de fortaleses inques als voltants de Cusco. Les explicacions de iPeru ens portaven a la 1a opció. Un minibus que surt quan s'omple porta al petit i encantador poble de Pisac. Pel camí s'entreveuen les runes (no valedores del preu i amb el problema que el camí que les uneix és la carretera) i un Cristo de corcovado en miniatura. Arribat al punt més alt comença el descens al valle sagrado amb el Salkantay nevat de fons.
Pisac és un poble turístic quasi convertit en mercat permanent. El fet de no ser dia oficial de mercat va permetre menys aglomeracions. Unes empanades al Horno Colonial ens donaven energia per tornar i conèixer una catalana expatriada en aquest racó de món. Ja de tornada acabàvem de visitar racons que ens faltaven de Cusco i rebíem el briefing del guia de cara al Inka jungle de 4 dies per l'endemà.
El dia el tancàvem amb un excel.lent sopar d'inkazuelas amb la Victòria i el Raül, també de viatge per Perú i amb qui les diferents planificacions ens han portat casualment a creuar-nos aquesta nit. Uns riures i experiències de viatge (més per la seva banda ja que porten setmana i mitja) i a dormir que demà el despertador sona a les 5h del matí.


0 comentaris: