10 d’agost 2015

La Paz en dilluns

A diferència del dia anterior, dilluns començava ben assolellat a La Paz, la qual cosa no vol dir que a primera hora del matí no fes fred. Els carrers bullien d'activitat i gent, canviant ben aviat i radicalment la imatge un tant trista que ens vam endur a la nostra arribada el dissabte tarda.
Pel matí feiem la ruta pendent pel centre: Iglesia San Francisco, Catedral, Plaza Murillo (on hi ha el palau presidencial) i d'allà val la pena fer una pronunciada ascensió fins al Mirador del Killi Killi, amb unes panoràmiques espectaculars a tota la ciutat i voltants (muntanyes nevades i el més desèrtic Valle de la luna). I és que a part de l'arquitectura colonial i republicana i dels mercats del carrer, sens dubte les panoràmiques d'aquesta metròpoli de 2 milions d'habitants que ocupa completament una vall a 3.600m i les faldes de muntanyes que superen els 4.000m són uns dels grans atractius. 
D'allà hem tornat a descendre fins al desangelat mercat Camacho, per passar pel Parque Urbano Central i arribar a la plaça Bolívia. La zona del Sopocachi és sens dubte la part comercial i de negocis de la ciutat i l'ambient és molt diferent al casc antic. Acabant la llarga caminata a la Plaza Alvarado, iniciàvem el retorn a la zona de Sagarnaga per la bulliciosa Avenida 6 de Agosto. 
Després de fer les compres de viatge pels mercats-carrer prop de l'hotel desvansàsem una mica al hall abans de dirirgir-nos a l'estació de busos per prendre el night bus cap a Uyuni.


0 comentaris: