16 de maig 2006

Ens prenen per tontos

Avui s'han fet públiques per primera vegada les imatges del moment de la destrucció del pentàgon el 11-S. Fins ara havíem vist milers de vegades les imatges de les torres bessones, les d'un avió derribat en mig d'un bosc i les de part del pentàgon en runes. Aquestes anaven sempre acompanyades per la imatge d'un avió volant baix per Washington, com si jo no hagués vist mai avions volant baix per Barcelona (i ja no diguem la gent del Prat!). Casualment aquest videoafeccionat washingtonià no va ser tan viu com els novajorkesos per filmar-lo fins al moment que s'estrellés. També sorprenia que cap de les milers de càmeres que deu tenir el Pentàgon de seguretat no hagués filmat l'avió i el moment del xoc. Tampoc es veia cap resta d'avió (ni un trist tros d'ala) en les imatges posteriors, a pesar de xocar un avió contra un edifici que molt alt no és.
Tot això va portar a què molts escèptics no ens creguéssim aquesta història. Una teoria és que van posar alguna bomba en aquella zona de l'edifici. Objectiu: augmentar el gran atemptat de l'11-S per aconseguir el seus objectius. Potser algun dia escriuré sobre aquest montatge, però avui centrant-nos en l'actualitat us poso el famós video. De veritat algú es creu que aquest video demostra la teoria de l'avió?

6 comentaris:

Anònim ha dit...

GRACIES!!!!

Aqui a Washington, et pots creure que la gent s'enriu de mi???
Jo els hi dic el mateix que tu, explico les meves teories, i si veiessiu el pentagon d'aprop, la veritat es que jo el veig molt baixet...i tots s'enriuen, especialment els argentins, que diuen "estos catalanes ven conspiraciones en todas partes"...

El problema es que quan vaig fer servir youtube per a buscar imatges, encara van riure mes, dient que es molt facil fer una FAKE

La meva resposta es la de sempre...La veritat tard o d'hora acabara sortint, i aleshores, recordareu aquell catala que deia bogeries, i us avergonyireu de la risa facil!

Anònim ha dit...

com es nota que estic cansat i avui no vull currar mes....jejeje

Quan vaig treballar a la llibreria del Corte ingles, teniem un llibre que s'esgotava molt rapid, i es deia si no recordo malament

"11S La gran impostura" o una cosa aixi...et diria el nom de l'auto pero no el recordo del tot be, se que era T. M. be, sempre recordare la coberta del llibre, on sortia aixo del pentagon, la imatge de l'explosio i cap avio...el vaig fullejar, era la part bona de treballar alli, que no et podies avorrir, jejeje i estava prou be...

No se, si t'interessa

Anònim ha dit...

Home, doncs no és la primera vegada que els EUA fan un "sacrifici" per tenir l'excusa per iniciar una guerra. Va passar a Pearl Harbour (si, tots els barquets ben juntets, per a que els puguin petar més ràpid i amb els ulls tancats), va passar amb les fragates de Cuba les quals, curiosament, van rebentar de dins cap enfora (que algú m'expliqui com fas això amb un torpede o míssil llençat des de fora) i durant la crisi dels míssils de Cuba es va plantejar al president Kennedy, en aquell moment, de fer xocar avions militars, pintats amb els colors de l'exèrcit soviètic o comunista, contra el Empire State Building, l'edifici més alt en aquell moment (com avui)...potser a algú li sona la idea. A més que no podem oblidar les relacions comercials dels Bush amb la familia Laden, ni que Bin Laden va ser entrenat per la CIA.

Per altra banda, els argentins ja no se'n deuen enrecordar de la guerra de les Malvines.

Suposo que ja l'haureu llegit, però hi ha el llibre d'un periodista francès (no recordo el nom) que es diu "La gran impostura" que se centra en tots aquests aspectes si més no, dubtosos.

Una cosa sí que fan els EUA, que és desclassificar l'informació secreta després de 50 anys (crec). Aleshores potser sabrem la veritat de tot plegat.

Anònim ha dit...

¿Consparanoia? Sobre este tema futurible, os aconsejo "V de Vendetta"

Anònim ha dit...

Sí, Marc, és freqüent l'ús de pseudosacrificis per els seus objectius com molt bé dius en tots els exemples. Aquí es tractava de tenir carta lliure per fer el què volguessin en nom de protegir-se contra el terrorisme. Així van poder fer-se amb els gaseoductes i opi d'Afganistan i el petroli d'Iraq, a més de tenir emplaçaments militars estratègics. Què són 2000 i pico de morts (perquè tan pocs si els hagués pillat de sorpresa?) per aconseguir això?
Sobre llibres, jo també en vaig llegir ja un, no m'enrecordo del nom i en principi no estic interessat en cap més, doncs reafirmaria el què ja m'imagino.
V de vendetta sí? Aitor la dejaba por los suelos

Anònim ha dit...

V de vendetta por el tema,
[NO leer si vas a ver la peli]
que habla de un futuro no muy lejano en Londres que está TODO controlado (los programas de televison, hay toque de queda, represión extrema a la homosexualidad y a las religiones, la mayoria de los libros no se pueden leer) para dar seguridad a los ciudadanos ya que 20 años antes, unos fanáticos (terroristas) habian atentado en un colegio, una estacion de metro, y otro lugar (no me acuerdo) creándose una situación de pánico general. En la película se desvela que los atentados habian sido realmente perpetrado por los dirigentes.

[ya está, puedes seguir leyendo]

Y la peli me gustó, a parte de los efectos especiales y el ambiente a comic, te hace pensar en qué pasa cuando la masa sigue a la masa a pesar de saber que la situación está mal; también hasta qué punto afectan el miedo al terrorismo; el poder de los simbolos, y más cosas, pero me estoy yendo del tema