23 de desembre 2006

Doble racció de bàsquet

Degut a les festes nadalenques, avui coincidien en la petita pantalla, les retransmissions de dos partits molt interessants de la jornada 14 de la lliga acb.
En primer lloc el Madrid visitava la pista de l'Akasvayu, en el què era una dura prova a la seva condició d'imbatut. I així estat, el genial equip gironí ha aconseguit derrotar al líder, en el què ha estat un partit espectacular (91-88). Un partit entre dos equips que saben jugar a bàsquet, intens i amb molta emoció. El Madrid ha pesar de les baixes importants de Raül López i Hamilton ha plantat cara, amb un bon joc d'equip i les aportacions estel.lars de les seves dues estrelles, Bullock i Felipe Reyes. El Girona, com sempre ben dirigit amb la seva tripleta de bases, Marinovic, Mc Donald i Sada, amb un San Emeterio en un gran estat de forma i un Marc Gasol, que fins i tot ha estat decisiu amb el seu 8/8 en tirs lliures (el seu punt més feble fins ara), s'ha demostrat a sí mateix que realment és un clar candidat al títol. Magnífic el treball que està fent Pesic amb una plantilla que ningú hauria firmat al començar la temporada, però de la qual està traient el millor rendiment.
El segon partit era el gran clàssic català, Penya-Barça, en un duel decisiu per a les aspiracions d'ambdós de classificar-se per la Copa del Rei. I lamentablement he de tornar a escriure malament de l'equip d'Ivanovic, que novament ha decepcionat, i amb un insòlit balanç de 6-8 es complica molt la vida. De fet, potser seria una bona notícia no entrar-hi, a veure si algú pren alguna decisió per encarrilar la resta de temporada, ja que és increïble la imatge que està donant la plantilla més cara d'Europa. I el pitjor és que la Penya ha realitzat un partit ofensiu lamentable, amb un encert molt baix, i donant aire a un Barça que tenia enfonsat en el tercer quart. Però clar, és que el Barça ha regalat 23, 23 rebots ofensius al rival, i junt amb el balanç de pèrdues i recuperacions, ha donat ni més ni menys que 30, 30 tirs més al rival. Una barbaritat. Un base de 16 anys ha agafat 7 rebots, 5 d'ells ofensius. Amb aquestes dades és molt difícil guanyar (i només s'han quedat a 6 punts), però crec que cada cop queda més clar que aquest projecte no va enlloc i que els jugadors juguen nerviosos i desmotivats. Les cares ho diuen tot, i si en Dusko té una mica de decència hauria de presentar la dimissió ja. Per la Penya realment increïble en Ricky Rubio. Sorprenent com un nanu de 16 anys s'ha convertit en un referent per l'equip. No és només el què fa (intensitat defensiva, robar pilotes, rebots, direcció...), sino com transforma l'equip quan està a pista. En plena remontada blaugrana (liderada per Ukic, Grimau, Trias, Vazquez i Kakiouzis de 3, sic), ha hagut de sortir ell perquè l'equip verdinegre sortís del desconcert que duia a sobre. Si no li pugen els fums al cap molt ràpid, el futur d'aquest jugador és realment prometedor.

3 comentaris:

Marc Gil ha dit...

Si senyor, espectacular el partidàs Girona - Madrid, on encara no he aconseguit entendre perquè l'equip blanc no ha buscat a Bullock en els últims minuts del partit i en canvi han deixat que un irregular Smith es casqués els triples (indecents) que s'ha tirat.

I del Barça poca cosa queda per dir que no hagis destacat. Em quedo sobretot amb el tema dels rebots...Veient el partit veies que es perdien rebots pel simple fet de no bloquejar al contrari, un concepte que jo com a entrenador ensenyava als crios de mini i infantils. Aquest equip no va enlloc i a l'Eurolliga funciona pq el nivell, ara per ara, és més baix que el de l'ACB. Ja veurem com s'ho fan quan vagin callent els equips normalets que hi ha a la lligueta. Dusko i Savic s'ho han de fer mirar.

Llàstima que Pesic (el millor entrenador que ha tingut el Barça en els últims anys) no tornarà per culpa del pardillo del Laporta que es pensa que amb una foto amb Navarro tot se soluciona.

Odisseu ha dit...

un desastre... es van carregar un bon projecte. I ara ens toca veure bon basquet en equips que no són precisament blau i grana.

Impressionant en Ricki Rubio!

Unknown ha dit...

No us heu adonat que els jogadors referents dels millors equips de basquet son d'aquí? Quan en JC navarro el barça fa aigues. Parlant del Barça jo també penso que coi aporten el Dusko i el Sabic que no puiguin aportar gent d'aqui.
Pel que fa al Riki, crec que es impressionant el que fa a quest xicot a l'edat que te. I que amb una mica de millora en el tiro exterior el seu "cache" pujaria molts enters.