09 de desembre 2006

Una mica sobre Ingolstadt

Encara que Ingolstadt és actualment coneguda sobretot per tenir una fàbrica important i la seu de la marca Audi, no es tracta d'una ciutat nova sense cap mena d'història. Ans al contrari, és una ciutat que històricament ha tingut un rol important dins de Baviera, ja sigui com a ciutat fortificada o com a centre d'estudi.
Les primeres referències escrites daten de 806 en documents de Carlemany (com a Ingoldesstat o lloc d'Ingold). Al 1250 se li van concedir els seus furs, i el castell antic (palau de la fortalesa medieval) va esdevenir residència ducal.
L'època de màxim esplendor va ser entre 1392 i 1447, quan la ciutat es convertí en capital del ducat de Bavaria-Ingolstadt. El Duc Ludwig el Barbut va impulsar les construccions de les edificacions gòtiques més imponents de la ciutat, com el Nou castell o la catedral. Entre 1492 i 1800 va ser seu de la primera universitat estatal de Baviera, convertint-se en un centre de culte. Al segle XIX es van contruïr nombroses fortaleses convertint-se en una ciutat militar.
Actualment Ingolstadt conserva molts restes d'aquesta història, formant el casc antic, quasi tot peatonal i en el qual es poden fer agradables passejades. Bordejant aquest nucli antic travessa la ciutat el Danubi. Sortint ja d'aquests límits, Ingolstadt es converteix en una moderna ciutat alemanya, com és habitual amb una gran extensió pels seus 120.000 habitants, degut a les nombroses cases de poca alçada. A la part nord es troba el món Audi, amb la fàbrica, el centre de disseny, l'edifici corporatiu i l'Audi Fòrum, seu de congressos, recepció de clients VIP, cinema, restaurant i ara a l'hivern una pista de patinatge. D'allà s'inicien també les visites guiades a la fàbrica.

+fotos

3 comentaris:

Anònim ha dit...

doncs a mi em segueix recordant el nom dún personatge del senyor dels anells

Aragorn, Faramir i Ingolstad

sukkus ha dit...

Home, Ingolstadt potser no tant, pero Ingold (que al final és d'on ve, poble de Ingold) sí que és nom d'elf total

Anònim ha dit...

Mira, a l'Ivan li podríem dir Ingold... hijo de Elrond, no?