29 de desembre 2006

Borat

Comèdia de l'any a Estats Units i en molts països del món, Borat és la pel.lícula protagonitzada per Sacha Baron Cohen, molt conegut per les sèries del personatge Ali G.
El film ha creat molta controvèrsia per fer humor sobre qualsevol cosa, sense respectar res (o fer humor sobre temes "moralment incorrectes"- per alguns). Com és habitual doncs en una creació així, el resultat són crítiques en els dos extrems, des dels que l'endimonien perquè l'humor els ofèn, fins els que l'entronitzen per "trencadora" (arribant un servidor a llegir d'un crític que els documentals sarcàstics com "Bowling for Columbine" ja no tenien cap mena de futur perquè Borat havia anat molt més enllà).
Respecte a aquesta última afirmació no puc més que mostrar el meu més gran desacord, així com clarificar al possible espectador què anirà a veure. I és que encara que Borat es vengui com a documental, no deixa de ser un fals documental, que serveix d'excusa per fer una road movie humorística (per tant qualsevol comparació amb la citada obra de Michael Moore o similars sobren perquè no tenen res a veure).
Borat es fa passar per un "periodista" de Kazajstan, on comença l'obra (encara que les imatges són de Romania), que viatja a Estats Units per conèixer la primera potència del món i veure si pot aprendre coses que serien profitoses per al seu país. Un cop a Nova York veurà un dia la imatge de la Pamela Anderson a "Baywatch" i decidirà travessar tot el país fins a conèixer-la i demanar-li matrimoni. En aquest viatge s'anirà trobant amb diferents personatges, les converses amb els quals produiran els gags del film degut a la suposada diferència cultural.
Aclarit això Borat té naturalment gags bons i gags dolents, però personalment no la trobo una pel.lícula de referència dins del cinema d'humor. És una pel.lícula més que si es veu amb amics (i a poder ser amb una mica d'estimulació alcohòlica) es passarà una bona estona, mentre que si es veu sol i sobri doncs excepte alguns gags puntuals, té també estones que es fan un pèl pesades.

2 comentaris:

Pau ha dit...

Henry Moore o Michael Moore ?

Pero .. hay alguien de verdad creía que era un documental ??

sukkus ha dit...

Actualizado Pau, merci. Jaja, vaya despiste.

Yo es que no entiendo estas comparaciones, las dos son pelis divertidas, pero los géneros son distintos. Una es un documental, la otra es una peli de humor. Pero el crítico ese quizás se cree que las escenas en la america profunda de Borat son completamente auténticas, que le acogen para comer en todos lados sin problemas para que los humille.