15 d’agost 2007

Cinema a la Fresca i "La joven de las especias (2005)"

Realment la temporada de cinema a l'aire lliure d'aquest any no es pot qualificar de brillant. El mes d'agost a Ingolstadt també en fan i malgrat la qualitat no supera en gaire el què fan els cinemes habituals, havia aconseguit triar tres pel.lícules nacionals per veure (Wer früher stirbt ist länger tot, Das wilde Leben, i els Vier Minuten que actualment fan a Barcelona i que em vaig quedar amb ganes de veure). La pluja i fred hivernal amb què ha començat aquest mes d'agost han impedit la seva visualització, així que sembla que aquest any tot es quedarà amb la sessió de Cinema a la Fresca del Fort Pienc.
Seguint la progressió d'enfortiment del teixit social del barri dels últims anys, les sessions estiuenques del barri també es van consolidant comptant amb un gran èxit de públic. A pesar de ser-ne veí la veritat fins ara un servidor encara no hi havia anat cap dia, potser per allò de què ja que surts de casa ves una mica més lluny. I bé, sens dubte que en futurs anys es pot repetir l'experiència ja que està força ben montat.
El què va fallar aquest cop però va ser la pel.lícula. No hi ha res pitjor que una producció americana intentant imitar el seu gran competidor Bollywood. La joven de las especias tracta d'una noia hindú amb poders especials que queda orfa i acaba convertint-se en mestra de les espècies, és a dir una mena de bruixa que mitjançant el poder d'aquestes pot veure el futur, adivinar els pensaments de la gent i ajudar-la a través d'elles (naturalment sense poder usar aquestes facultats en benefici propi). La noia acaba emigrant als EEUU on obrirà una botiga d'aquests productes. L'obra té probablement els dos pitjors defectes que pot tenir un film: previsibilitat (als cinc minuts es produeix la mirada entre ambdós protagonistes, endevinant-se ja la història d'amor de final feliç) i falta de credibilitat (en alguns moments les espècies semblen tenir poders que ni els Transformers). La pel.lícula no s'aguanta per enlloc, per la qual cosa només cal recomenar no veure-la. Si s'hagués de salvar una única cosa elegiria sens dubte els ulls de la protagonista, la bella hindú Aishwarya Rai.

1 comentari:

Anna Maria V. ha dit...

T'haig de dir, Jordi, que cada cop les teves crítiques m'agraden més. Estan molt ben escrites i millor raonades. Com que, per a mi, tens gran credibilitat, no veuré ni en vídeo aquesta peli. Per cert, no sé si et consola, però aquest mes d'agost a Catalunya tampoc no és res de l'altre món.
Anna