05 d’agost 2007

Transformers

Autobots vs Decepticons, Optimus Prime vs Megatron... Transformers és la pel.lícula per tot aquell que vol reviure les experiències d'infantesa viscudes ja sigui amb els còmics o com en el cas d'un servidor la sèrie televisiva de dibuixos animats (1984-1987, la primera generació, doncs hi ha hagut nombroses seqüeles).
Els Transformers donen dues dècades més tard el salt a la gran pantalla de la mà de Michael Bay (Dos policías rebeldes, La roca, Pearl Harbour i La isla) amb una posada en escena espectacular a nivell d'efectes especials. Veure uns gegants robots convertir-se de robot en un Ford Mustang, un Hummer, un tancs, un espactacular trucks americà, un helicòpter o un caça en ple moviment és tot un espectacle visual que encantarà als fans. Veure'ls ja en plena lluita farà reviure moments èpics. Curiosament on no s'han gastat massa són en els efectes especials per al repariment humà, doncs aquests es veuen inmersos en plena lluita sense patir cap ferida important. Un petit detall que passarà desapercebut per qui es concentri en els gegants metàl.lics.
Per la resta la pel.lícula presenta un argument senzill i tòpic: la batalla entre Autobots i Decepticons es trasllada a la Terra perquè allà es troba un cub que pot donar poder absolut a qui el posseixi. En la seva lluita per el destí de l'univers els Autobots defensaran la vida humana per a permetre la seva evolució, mentre els Decepticons volen la seva extinció. Entremig es veuran involucrats Sam (Shia LaBeouf), típic friki d'institut americà, i Mikaela (Megan Fox), la típica tia bona a qui es vol lligar el friki. I per suposat el govern i exèrcit americans, com sempre els únics testimonis davant invasions alinígenes... Però la història en sí no deixa de ser l'excusa, el fil que dóna sentit a poder veure les transformacions i lluites entre robots.
La música a mi em va agradar però com ja comentava l'amic Marc en la seva reflexió sobre la pel.lícula es troba a faltar algun tema original de la sèrie. Està clar que les bandes sonores són també un negoci i s'han de posar certs temes comercials, però almenys la melodia principal sí es podia haver inclòs en versió original.
Resumint una pel.lícula per nostàlgics o per als amants del cinema d'acció i els efectes especials.

0 comentaris: