15 de setembre 2007

Eurobàsquet (i ja estem a semis)

Suposo que posats a agafar angines un cap de setmana, no em puc queixar que precisament fos aquest, ja que almenys hi ha coses interessants per veure a la tele. I és que per fi ara la televisió alemanya ja retransmeterà en directe tots els partits que queden en directe d'aquest interessant Eurobàsquet. Ahir es van estrenar amb la programació d'un partit diferent a Alemanya i avui tarda m'espera una autèntica marató de bàsquet. Primer Alemanya-Eslovènia per la lluita per la plaça al pre-Olímpic (que serà pels què acabin entre el quart i el setè lloc) i després les esperades semifinals:

19:00h: Espanya-Grècia. La final avançada segons les previsiones prèvies al torneig i la reedició de la final del Mundial de fa un any. Una setmana després ambdúes seleccions es tornen a trobar les cares i pel bé de l'espectacle esperem que aquest cop Grècia demostri més del què és capaç i poguem veure un partit més igualat (o com a mínim que a la mitja part no hagi perdut ja tot l'interés). No serà fàcil. Espanya ve d'apallissar en quarts mostrant un joc quasi perfecte a partir de mitjans del segon quart. Grècia ve de classificar-se novament èpicament, després de remontar 16 punts en contra a falta e 5 minuts, 12 a falta de 2 i 9 en l'últim minut. Una reedició dels últims tornejos on remontades increïbles contra França i Austràlia li van servir per accedir a les finals dels últims europeus i mundials. Sembla però difícil que fent aquest joc a pocs punts i confiant en remontades finals els grecs puguin guanyar a una selecció espanyola excel.lent i que a més té menjada la moral als grecs, que fa una setmana van demostrar no tenir noves solucions respecte a la final de l'any passat. Per derrotar als amfitrions necessitarien més aviat un partit rodó i d'alta efectivitat en atac com el què els hi va permetre derrotar a EEUU en el passat mundial. Llàstima que en aquest europeu fins ara se'ls ha vist molt lluny d'aquell nivell. Serà avui la seva ressurreció?

21:30h: Lituània-Rússia. Molt més igualada i incerta es presenta la segona semifinal. Lituània va patir fins al final per desfer-se d'una Croàcia que va estar excel.lent... menys en els tirs lliures que la van condemnar. D'aquesta manera la selecció liderada per Saras segueix invicte, però la lesió del cervell de l'equip (malgrat les 7 assistències el seu estat mermat de forma va ser evident) genera certs dubtes sobre les possibilitats reals dels bàltics. Una llàstima perquè aquesta selecció amb Saras i Macijauskas (qui ja va renunicar al torneig prèviament) al 100% sí seria un gran sparring per una hipotètica final contra Espanya. De moment avui els hi toca seguir amb la imbatilitat contra els seus veïns russos, qui quasi una dècada més tard tornen a l'èlit internacional, amb un gran joc d'equip i liderats per el NBA Kirilenko. Probablement un altre partit d'infart com els dos quarts d'ahir, els partits que realment creen afecció. Pronòstic per la final: Espanya-Lituània.

0 comentaris: