13 de setembre 2007

Eurobàsquet (quarts i II)

Primera ronda avui i les expectatives complertes.
He fallat amb la previsió guanyadora, però el Rússia-França ha respòs a la igualtat prevista. Els dos equips han sabut defensar bé a les estrelles rivals i el partit ha estat igualat de principi a final, sense cap escapada de ningú en el marcador. Els secundaris russos han decidit davant una França que ha fallat els tirs lliures decisius. L'antiga gran potència russa torna a unes semis, a les quals no accedia des dels mundials del 98.
Espanya doncs amb un començament un pèl incòmode però amb la bona trajectòria ja a la mitja part. Alemanya ha passat a l'altre extrem i de dependre en excès de Nowitzki, avui han començat utilitzant-lo al mínim i cedint un protagonisme excessiu a un sobrepassat Okulaja. Encert en el tir, control rebotejador i bona defensa els ha permès aguantar bastants minuts... fins que els espanyols s'han posat a jugar de veritat.

I demà els seus rivals.

Croàcia-Lituània: d'aquí sortiran els rivals dels russos i si no passa res sorprenent veurem unes semifinals de dos països de l'antiga URSS. I és que Lituània és l'única selecció imbatuda i s'està mostrant com el rival que pot plantar cara a la favorita Espanya. Tenen però el dubte de Jasikevicius, qui es va retirar prematurament en l'últim partit contra Eslovènia... el que no va impedir que apalissessin a l'Eslovènia que es mantenia prèviament com a segon equip imbatut. Croàcia present un balanç irregular, però entre les victòries està la de contra els locals, el què demostra que en un bon dia poden sorprende a qualsevol.

Grècia-Eslovènia: vaya regal que ha tingut la segona plaça eslovena després d'un campionat excel.lent, ni més ni menys que la subcampiona del món, que ha tingut una actuació per sota les expectatives però que ha anat de menys a més. Fent cas del campionat Eslovènia seria favorita, però la seva tradicional predisposició a fallar en els moments claus, junt amb una Grècia que sempre es creix quan arriben els moments claus i amb una selecció conjuntada i amb experiència em donen com a favorits els grecs. El guanyador en tot cas es trobarà amb el rival a batre a semis: Espanya i en tot cas hi ha una plaça pels JJOO en joc.

0 comentaris: