25 de febrer 2006

El dret d'admissió i les bambes

Realment quan un ja té una edat li importa tres pepinos si un no pot entrat a un lloc perquè no va vestit com el segurata o la direcció d'un local vol. Agafa i se'n va a qualsevol altre lloc, que per sort en la nostra ciutat de locals i plans no en falten. De totes maneres l'estupidesa de certs llocs no l'arribaré a entendre mai i sobretot aquesta fixació cap al calçat i al que no sigui la sabata tradicional.
Jo entenc perfectament que certs llocs vulguin tenir a gent de certa classe que vagi elegant i que per tal que el públic sigui homogeni i la gent habitual no es senti "ofesa" veient gent "mal vestida" un hagi d'anar arreglat. Estic parlant de llocs de la zona alta on hi va gent opulenta, Sutton, Elephant, Bikini, etc. Si un aquell dia es vol barrejar amb aquella gent, intenta buscar roba més elegant que el normal i hi va. Són les regles, les saps, hi pots no estar-hi d'acord, però ho pots arribar a entendre per el públic habitual que també té dret a tenir un lloc on s'hagi de ser d'una classe determinada. Si no hi estàs d'acord, no hi vas i punt. L'elegància l'entenc en tot el seu conjunt, és a dir, et posaràs sabates, probablement camisa, pantalons no trencats, etc. També hi ha els llocs fashion, de moda, rotllo Discoteque, Space, on hauràs d'anar segons una determinada moda, perquè volen donar una imatge de modernitat, d'estètica, que els porti a una fama internacional acompanyada dels seus DJs de renom als quals paguen millonades per punxar.
Però llavors hi ha el local que de classe no en té res, que està en un barri proletari i que no exigeix una elegància especial en el vestir, però que sense cap mena de criteri decideix que hi ha certes peces o complements que no els hi agraden. Estem parlant de les arrecades, samarretes sense mànigues o d'algun teixit especial o si s'arrapa més o menys, i sobretot el que ve a ser més habitual, el que ells anomenen calçat esportiu, que sovint es confòn amb el avui en dia terme més general bamba (per cert, exclusiu d'aquí Catalunya).
L'últim episodi (feia temps que no ens passava, pels llocs on habitualment solem anar, on pots anar com vulguis) el vam viure ahir a Almo2bar. Rarament en mi últimament ahir anava "ben" vestit, però els 5 amics amb qui anava no, bé, de fet sí, però duien les típiques bambes que cada cop hi ha més, que serveixen per qualsevol cosa menys per fer esport. És un calçat que s'ha desenvolupat davant la gran demanda de tenir calçats més còmodes que la sabata tradicional, amb una estètica diferenciadora i que combina molt millor amb la roba que la gent jove solem portar per sortir de festa de forma informal. Però amb una mentalitat retrògrada i estúpida en aquests llocs de vegades (curiosament sobretot si vas un grup de tot nois) no pots entrar amb aquest calçat, clar no fos cas que la demés gent que hi ha el local, que són igual que nosaltres (estudiants o nous treballadors per sota la trentena i de classe mitja), es poguessin ofendre. Gent que probablement la gran majoria aniria igual que nosaltres però que s'han hagut de vestir diferent per no tenir problemes en un local, on segons el dia sino et poden posar problemes. No és un problema aïllat, hi ha d'altres llocs on el problema també existeix, perquè doncs molta gent segueix tragant? Ahir em va fer especialment ràbia perquè havíem quedat amb un altre grup a dins, però a la merda, res de rebaixar-se, no em voleu, doncs me'n vaig, i amb una mica de sort com ahir nosaltres, acabaràs descobrint un nou lloc molt millor.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

em be al cap una canco de ska-p

QUE LES DEN POR CULO
VAMONOS DE AQUI
Y TIRA PAL BARRIO
AL BAR DEL TIO FERMIN

VIVA EL VINO TINTO
VIVA EL FUTBOLIN
MIS BUENOS COLEGAS
Y MI BUEN HACHIS (AIXIX EN CATALA, JEJEJE)

Anònim ha dit...

Peor aún que lo de no dejarte entrar es intentar convencer al subalterno que toque de que no son tan deportivas, blablabla, etc. De hecho, tengo el extracto de una conversación con un segurata de discoteca que resulta bastante esclarecedor:

Segurata: Lo siento, con "bambas" no podéis entrar.
Posibles-clientes: Va hombre, que hemos venido de lejos..
Segurata: No, mira, lo dice aquí (señala un papel anarillento pegado con celo de la puerta del local).
Posibles-clientes: Blablablablablablablablablablablablablablablablabla.*
Segurata: Lo siento, no podéis entrar.
Posibles-clientes: Blebleblebleblebleblebleblebleblebleble.*
Segurata: Lo siento, no podéis entrar.
Posibles-clientes: Blobloblobloblobloblobloblo.*
Segurata: Lo siento, no podéis entrar.
- Se repite hasta que el segurata sufre un repentino ataque al corazón o hasta que los posibles-clientes se van. Lo que suceda antes. -

*: Transcripción de lo que escucha el segurata.

Anònim ha dit...

sí, la verdad que aún nos rebajamos demasiado con la discusión de Marc sobre qué es calzado deportivo (aunque era cierto, bamba hoy en día ya no tiene porqué ser deportiva). Supongo que lo hicimos porqué habíamos quedado dentro con otro grupo, porque sino al menos por mi parte me iba sin decir nada. Pero bueno, al final nos hicieron un favor y descubrimos un sitio más sustituto de Plata que no Almo2bar y encima sustituto de Razz tb :)

Anònim ha dit...

ostia Pau!!!

No sabia que los seguratas cambiaban de vocal cada vez!!! O sea que la primera vez oyen bla, la segunda ble y la tercera blo!!!!

Que chungo!


Nens, abans d'ahir ens va passar el mateix!!!

You cannot get into with snickers!!!!
Jaajajajajajaja, vaig pensar rapidament en tu Kus...encara que la solucio va ser ben rapida...del pal, ok...i entrar al bar musical del costat!

Anònim ha dit...

Bambas en Cataluña, zapatillas en el resto (mira el Cd nuevo de "El canto del loco")

Aunque no solo afecta a tios, he visto algun grupo de chicas (y no eran hamburguesas, si no normalitas) que no les han dejado entrar por llevar arrastrando los pantalones. Ahora zapatito de tacon con pirata....

Pero nada, lo mejor, consumir tus qbatas en otro sitio