05 de febrer 2006

The Remains of the Day (1993)

Un majordom dedica la seva vida en cos i ànima al servei del seu senyor en una magnífica mansió d'Anglaterra en els temps previs a la Segona Guerra Mundial. La seva meta professional el porta a anteposar un servei perfecte a les emocions i al propi pensament. Passada la guerra s'adona ja massa tard que les idees del seu noble no eren les encertades i que la seva serietat laboral li ha fet perdre l'amor de la seva vida.
Basada en la novel.la de Kazuo Ishiguro, aquesta història tràgico-romàntica dirigida per James Ivory ens mostra la servitud de la noblesa en la societat anglesa de la primera meitat del segle passat i la història d'un majordom principal que ha après que per a ser el millor ha de deixar de banda els sentiments i d'una majordoma, que malgrat la seva eficiència i satisfacció amb el treball somnia amb un matrimoni feliç. Dins d'aquest context la pel.lícula aprofita per donar certes pinzellades històriques als moviments diplomàtics de les potències europees i a algunes causes de la segona guerra mundial, en els anys posteriors al tracte de Versalles, amb què va acabar la primera.
Com sol ser norma en aquestes grans produccions angleses, la filmació dels escenaris exteriors i interiors i la cura i rigor en tots els detalls de l'època és perfecte. Però per sobre de tot la pel.lícula ens deixa amb dues gran actuacions interpretatives dels dos protagonistes: Anthony Hopkins i Emma Thompson, dos dels millor actors de la seva generació.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

l'he vista 2 vegades per TV3, i sempre m'ha semblat massa lenta. POtser es la meva opinio.

Anònim ha dit...

segur q és la teva opinió xD, com també el que he escrit no deixa de ser la meva, ni amb més ni menys criteri que el teu :)

Anònim ha dit...

Good design!
[url=http://jlpplxxn.com/jimv/otce.html]My homepage[/url] | [url=http://fdvmoogd.com/ekum/irlq.html]Cool site[/url]

Anònim ha dit...

Great work!
http://jlpplxxn.com/jimv/otce.html | http://hmrpprfb.com/rbqw/sjdq.html